January 28, 2011

kovan pakkaamisen jälkeen ansaittua yöpizzaa odotellessa

huomisaamuna klo 8 muutto. nyt kun kaikki on jo aika hyvin persellään (vaikka jotkut asiat on onnistunutkin) - niin yritän vieläkin kovasti vaikuttaa johonkin jollain tavalla. lääkäri ei luota kiinteistövälittäjään joka kämpän hoiti (en kyllä minäkään) ja haluaa vaihtaa uuden kämpän lukot (niitä on aina 2). sanoin että OK mutta haluaisin Abloy-lukot. ihan siksikin ettei tarvis näitä 5 kierrosta vasemmalle, 3 oikealle -systeemejä, en jaksa niitä enää... ei se uskonut että Turkissa mitään abloy-lukkoja olis edes mutta vänkäsin että voidaanko nyt edes googlettaa please. löydettiin jälleenmyyjien lista mutta tietysti eri asia kellä oikeasti löytyy niitä sit valikoimista tasan huomenna ja pystyy asentaa. ja mun säkällä se ehkä vaan sit maksaa jonku 500tl ja jää haaveksi. ja jatkamme maagisten turkki-lukkojen kanssa joissa se, montako kertaa avainta kiertää on suhteessa siihen kuinka lukossa ovi on. ja yllättävän helposti lukkoseppä sen sit kuitenkin auki tiirikoi, olen nähnyt.

minä luulin että mustat läntit katonrajassa ja ikkunan alla oli rumia. mutta kun purettiin vaatekaappi niin sen takaa vasta löytyikin allergikon unelma. siellä oli seinä saanut rauhassa kasvattaa omaa viljelmäänsä ja haisikin ihan tuoreelle homeelle. ihana ajatus että on nukkunu samassa huoneessa kuukausikaupalla. ja vaatekaapin kulma oli tietysti myös alkanu mätänee... pitänee ostaa uusi semmonenkin jossain vaiheessa.... tänä yönä nukutaan olkkarin sohvalla eikä homehuoneessa.

laitoin Craigslistille ilmoituksen ja löysin tähän toisen expatin asumaan. heti helmikuun ekasta! eli suoraa jatkoa mulle. mutta - vuokranantaja meinaa silti nihkeillä takuun palautuksesta. voi sitä päivää kun meiksi oppii turkkia, silloin pari tyyppiä saa kyllä kuulla mitä mieltä minä olen niiden toimintatavoista.

2 comments:

Sateenkaari said...

Mina kylla luotan naihin turkkilaisiin metallioviin ja niissa oleviin lukkoihin paljon enemman,mita abloinlukkoihin.Saakohan metallioveen edes abloinlukkoa kiinni.
Mukavia muuttotouhuja.

jenni said...

joo multa ehkä puuttuu sekä tietämystä että kokemusta turkkilaisista ovista & lukoista. parin tutun kämppä on ryöstetty keskellä päivää ja se tietty kauhistuttaa... siksi helppo turvautua tuttuun. en siis tiedä turkkilaisista lukoista mutta Abloysta olen käsittänyt et pitäs olla tiirikoimaton. sitten se avaimen pyörittäminen moneen kertaan lähtiessä ja palatessa ärsyttää rankasti.... mutta tänään opin ettei se ole itse asiassa lukosta kiinni vaan oven lukitussysteemistä, jonka kai senkin tosin voi vaihtaa.

muutto saatiin kuitenkin tehokkaasti päätökseen :)