January 21, 2011

tänään on hyvä päivä aloittaa pakkaaminen

kotibileet oli turkkilaisten mielestä vähän outo juttu kun tulin tänne ja aloin pitää niitä. tupaantuliaisia tai milloin milläkin verukkeella. mutta nyt! yksi ystäväpariskunta intoutui järjestämään bileet myös! hahaa!

Iranista yksi tuttu ehdotti valokuvanäyttelyä siellä. en tiedä onko siihen mitään realistisia mahdollisuuksia mutta kyselin lisätietoja. Slovakiassa pitäisi olla maaliskuussa näyttely muutaman muun ihmisen kera, kunhan saan lähetettyä valitsemani kuvat sinne ym. mutta Bratislava! kivaa :) olisi kiva päästä paikan päälle mutta se on nyt rahallisesti vähän heikkoa...

sain sen oleskeluluvan taas, harmittaa vaan edelleen että jos olisin tienny/muistannu/tajunnu ni olisin järjestäny tilille 6000tl lainaan jostain ni olisin saanut vuodeksi. tai vaikka kahdeksi mutta tilillä olis tietty pitäny sit olla jo 12 000 ja vastaavasti kys. lupa maksais 4-kertaisesti mitä tää 6kk. mikä on sekin ihan tarpeeks, 340tl/170e. ylipäätään 25e/kk on aika kallis oleskelulupa... :( Hondurasin passin omaava opettajakolleega ei saanu oleskelulupaa... ja oli tietty aika paskana. ihan samanlaiset paperit sillä oli ku mullakin, ja viel enempi rahaa tilillä. syytä ei annettu. olis aika järkytys jos itelle kävis tolleen, kun olen nyt ...miten sen sanois...ikäänkuin asettunut tähän vähän.

käytiin maalikaupas kattoo tänää maaleja, mutta ei voinu tehä päätöksiä - ja myyjäsetä oli musta epäilyttävä - siis silleen että yritti ehkä myydä jotain ihan paskaa. ja kun kysyin vaal. sinistä (makkariin) ja sillä ei ollu niin ehdotti että sekoitan valkoiseen maaliin sellasen pienen sinisen väripurkin. joo ehkä en. pää on ollu ihan sekaisin kun flunssa ei vaan hellitä ja tänää pyysinkin sit lääkäriä tuomaan mulle jotain sopivaa myrkkyä apteekista. toivottavasti ens viikolal olis sit enempi energiaa koska sitä tarvitaan...

saatiin tänään avaimet uuteen kämppään kans ja käytiin siellä mittaa viel seinii vähän lisää. lattia oli saatu valmiiksi, sellainen normipuulattia. joka vittumaisesti naarmuuntuu kun kalusteita siirtelee tai koroilla kopistelee. no ei onneksi ole omistusasunto. suihkukysymys on edelleen avoinna, se tila on niin kapea että jollain on kyllä taas leikannut kun on sitä suunnitellut... 60cm on vähän kapea suihkukopiks, ei sellasia edes valmisteta, mutta epämuotoisen kopin teettäminen kuulostaa vähän...eihän se sit mikään kaunis oo... pituutta kopille sais kun heittäs vessanpötön helvettiin ja käyttäis sitä toista vessaa - tämä oli Oton loistoajatus kun kysyin neuvoa - mutta edelleen leveys olis 60cm. jos ei vessaa poista saa koppi olla 100cm pitkä. toisaalta jos poistaa niin suihkukoppi peittäs sit seinässä olevat pesukone-liittännät mukaanlukien sähkörasian. ei oikeen viehätä sekään ajatus. mutta jos kylppärin vessan ottaa käyttöön niin mitä sillä toisella sit tekee? kysyn vaan.

mun hieno piirros. ahdasta on tolla toisella seinällä.

No comments: