February 15, 2011

ruoka-aiheinen blogi

alakerran kahvila-ravintolan aloittama kumpir (uuniperuna) bisnes ei vakuuta mua vielä. se on pikaruoka jonka pitäs olla täytteineen valmis parissa minuutissa. mestan ulko-oven luona on tutun näköinen tiski jossa täytteitä, vaikka vaan aika rajoitetusti, eikä minun suosikkejani ja tarjolla olevat ei houkuttele. mutta kumpir-tekijä puuttuu, kioskimaisesti siinä on yleensä joku hollilla. viime lauantaina päätin vaihteeksi suosia naapuria ja menin sinne kokeilemaan josko kumpirin saisi, pyysin ilman täytteitä - kotona oli aineksia. reilu 10 min siinä odotettiin Melisan kanssa... tarjoili kantoi perusainekset tiskiltä keittiön puolelle, mutta mikä siinä oikein maksoi (ajallisesti) niin sitä en tiedä. omistaja tosin ilmestyi paikalle tuomaan paketin sitten ja halusi antaa ilmaiseksi.

tänään kotiin palatessa ajattelin kokeilla onneani uudestaan. kävelin sisään tyhjään ravintolaan ja toinen omistajista tuli tervehtimään, kerroin toiveistani saada kumpir ja tyyppi alkoi säätämään, huuteli jotain tarjoilijalle (kokkia ei näkynyt) ja alkoi soittaa johonkin. mietin miksi se ei kysynyt täytetoiveistani ja kerroin ne oma-aloitteisesti - toisinsanoen ei täytteitä. mies sanoi että 5-10min menee. sanoin että ok, tuun sit hakee. ovella tuli vastaan toinen omistaja jolle oli siis näköjään soitettu koska hän tarkensi että hetki menee, n.15min ja sovittiin että soittaa meidän ovikelloa kun on valmista. menin himaan odottelee sitten... reilun 20min päästä lähdin kyselemään kumpirin kohtaloa. siellä ne omistajat istui tyhjässä ravintolassa omaa illallistaan syöden, vaikka kokkia en nähnyt taaskaan. nuorempi omistaja kysyi tässä vaiheessa täytteistä...ja että "kaksi, eiks nii?", korjasin että eikun yksi ja ei täytteitä, mutta että jos sitä mahdollisesti ei oo alettu tekee niin ei ole niin väliksi... tyyppi vakuutti että 4, ehkä 5 minuuttia menee...tonen omistaja nyökkäili. itsellä oli intressi odottamiseen jo aika nolla joten jankkasin että ei tosiaan ole niin väliksi, ja sain kai puolittaisen myönnytyksen että prosessi ei ole ihan vielä alkanut joten poistuin ilman kumpiria. kävelin parin minuutin päähän josta sain mitä halusin vakio-odotusajalla. mutta että vaikeeta oli tänään kumpirin hankinta. en ole ihan varma toimiiko tuo ravintolamainen odotuskonsepti kyseiseen annoksen kanssa... mutta itse en ehkä enää alakerran ravitsemusliikettä häiritse perunatoiveineni.


reilu puoli vutta sitten ostettu 2-levyinen hellasysteemi (jossa on epämääräiset on/off-nappulat, ei kai varsinaisia aste-eroja) alkaa olee ihan ruosteessa... eli uutta kehiin. heti kun palkka tulee. nyt voidaan toivottavasti ostaa vähän parempilaatuinen. en kyllä muista nähneeni hirveesti 2-levyisiä... sähkölevyt on tosi harvassa. enkä edelleenkään halua kaasuräjähdystä keittiööni. vaikka se onkin tietysti ihan mahdotonta, sanoo kaikki kaasun ystävät, ja lisäävät että pitää vaan muista se ja se ja se juttu.... mutta turkkilaisilla laitteilla mikä vaan on mahdollista, väitän minä...

kokkasin kanapastaa. joka ei onnistunut kauheen hyvin. biojäteastia sentään on lähellä, ikkunasta alas vaan. kanannahat ainakin. kaduilla parveilevat kisut kierrättävät ne tehokkaasti.

No comments: