July 05, 2011

aina löytyy sopivasti valitettavaa vaikka olis aika hyvä fiilis :D

eilen aamulla kioskin setä kysy että missä oikeen oon ollu. pysähdyn siinä ennen töihin menoa aina ostamassa hedelmiä ja coke zero-tölkin. minä selvitin heikolla turkillani että suomessa on oltu. kiva että jollain oli ikävä :D tänä aamuna iskin jo ostokset tehtyäni silmäni johonkin minkä arvelin olevan viikuna. ajattelin olla reipas ja rohkea ja ostaa yhen semmosen. sain sen kaupantekijäisiks:) kysyin pomolta miten se syödään, vaikka mulla oli epämääräinen muistikuva Miriamista lusikoimassa sen sisuksia. pomo sano että kuoritaan vaan. se oli hankalaa koska kyseinen hedelmä oli tosi pehmeä - ja muutenkin epämääräisen tuntuinen. mutta olipa herkkua. viikuna pitää ehkä ottaa aamurituaaleihin mukaan!


töissä oli arvatenkin muutoksia. tai ei nyt mitään radikaalia tällä kertaa, uus projekti kai
alkamassa, suomen- ja norjankielille. tarkottaa että Elin tulee kai takas töihin mikä on jees.

luinpa uutisen raiskauksesta tuolta hs:n omakaupunki-osastosta. siinä mainitaan että tekijä oli suomalainen. hmm. yleensä kansallisuutta ei mainita, ja aika epätodennäköistä että kukaan passia kysyikään, mutta voidaan olettaa siis että suomea puhuva? tarkoittaako suomalaisuuden mainitseminen myös valkoihoisuutta? joskus uutisissa mainitaan että tekijä oli tummaihoinen ja olen saanut käsityksen että se on rasistista ja väärin. mun mielestä periaatteessa kaikki tuntomerkit jotka auttaa löytämään tekijän ni on hyviä. jos sana tummaihoinen esiintyy kovin usein niin voidaan epäillä että lehdet ei vaan julkaise uutisia muunvärisistä rikoksentekijöistä, tai että tämä kerää tarpeetonta huomiota -> lisää rasismia. tai jotain muuta. oletusarvoisesti kai jos lukee että joku teki jotain niin jengi kelaa että valtaväestöön kuuluva suomalainen. vähemmistöön kuuluvuutta ei saisi mainita. amerikassa alkaa olee kai 30-30-30 eri rodut ja rikosuutisissa mainitaan mihin ryhmään tekijä kuuluu. onkohan sekin väärin? onko kyse tuntomerkistä vai syrjinnästä? pisti vaan jotenkin silmään toi "suomalainen". muita vaihtoehtoja olisi kai valkoihoinen, mikä tarkoittaa että ehkä vaikka joku brittituristi. sit se olis 'ulkomaalainen'. mut 'ulkomaalaisesta' sit oletetaan että tummaihoinen (mikä on tietysti niin helvetin väääääärin *itku*). valkoihoinen ulkomaalainen? lol. ja miksei näy uutisia että latinoperäinen raiskaaja tai aasialainen ryöstäjä? no tätä voi arvailla ja olen yrittänyt monelta eri kannalta tilastoja nähdä, mitä ovat muut kirjoittaneet siis niistä kun ovat perehtyneet. sehän on että jos kattoo *näin* ni asia näyttää *tältä* ja niin poispäin. absoluuttisen totuuden etsintä jatkuu...


Ryan Dunnin muistokirjoitus HS:ssä oli musta hiukan huonosti kirjoitettu. sekoilustahan Jackassissä kai oli kyse mutta sanaa käytettiin aika tiheään. tuntui että kirjoittaja ei tuntenut aihetta kuitenkaan kovin hyvin. no, whatever. olen sitä mieltä että ihan sama mikä julkkis tai närpiöläinen asentaja kyseessä olikin, niin rattijuoppous on vitun perseestä ja säälittävää, ja onneksi ei muita tiellä liikkujia kuollut. autossahan oli toinenkin tyyppi ja ikävää sille, rattijuopon kyytiin ei ikinä pitäs mennä vaikka sillä oliskin Porsche ja se olis tosi cool. rattijuopumuksesta aiemminkin tuomittua junttia joka on tyhmänrohkea ja haluaa vaarantaa muidenkin hengen ei ole syytä ihannoida. ammattiura tyhmänrohkeana on sit asia erikseen ja minähän kyllä digaan Jackassistä.

katsoin töihintulomatkalla Mentalistia iphonella. halusin testaa että toimisko aamutuimaan videoentertainment. illalla meni kyllä säädöks taas kun niillä on sellai asennevamma ettei .avi-filut skulaa. no mikä sen hauskempaa kuin latailla jotain converter-ohjelmia jotka ei sit kuitenkaan pysty käsittelee jotain codecceja jne. suihkun aikana sain kuitenkin ton yhden jakson konvertoitua ja siirrettyä puhelimeen. se kohta sentään menee helposti iphonella, tuo puhelin/kone -kommunikointi. paremmin kuin kilpailijoilla, jos iTunes annetaan anteeksi. ei anneta tietenkään, mutta siis. niin, pitää tiedostot kääntää johonkin Applelle kelpaavaan muotoon, koska he ovat niin spessuja ettei voi taipua yleisiin normeihin, eli en ehkä kovin usein ala tota tekemään mutta hyvä nyt tietää miten. ainahan ton teknologian kanssa jotain ongelmaa on kyllä. sanottakoon vielä että hyvin se video sit heti pyöri puhelimessa, vaikka player olikin väkisin iPod mikä siinä löytyy valmiina.

Dropboxia testailin kanssa puhelimeen mutta siitä ei oikeen tullu mitään. sen appsin käyttis on jotenkin mun logiikalle heikko. ja vaikka klikkasin lisäämäni filun tähdellä ni ei se sit pyöriny kuitenkaan ilman nettiyhteyttä. ehkä se oli just siks et se oli video mutta nettiä se herjas. ja tuo offline-saatavuus tosiaan edellyttää että valitsen kyseisen tiedoston tähti-merkillä erikseen. en voi siis vaan heittää jotain tiedostoa tiettyyn folderiin ja olettaa että sieltä se sit löytyy työmatkalla huomenna. eihän se dropbox-appsi kaikkea voi puhelimelle päivittää mutta pitäs olla joku muu ratkaisu, eli vaikka tietty "tähti-merkitty" folderi johon laitetut kamat päivittyy autom. no, appsi vaatii muutenkin kehitystä, toistaiseksi totesin sen hyödyttömäksi. jos vaatii noin paljon hässäkkää niin samoin tein se sit onnistuu iTunesilla siirtämällä.

No comments: