July 20, 2011

olisko tänään pyykkipäivä

mietin vielä tota mun eilistä vaahtoamista makaroonilaatikosta. mun intressi ruuanlaittoon on kyllä aika vaihteleva. ei niin isolla vahteluvälillä tosin, mutta muistan että keväällä olin ihan ok jonkun (helpon) pöperön väsäämisestä. sillon toi makaroonilaatikkokin ois ehkä menny puolet tuskattomammin. nyt on vaan kiinnostus ihan nolla :(

pari asiaa joista olen aika pakkomielteinen:
-keitetyt kananmunat on laitettavat heti kuumana kylmän veden alle. olen jostain muka oppinut että kuoret lähtee silleen helpommin irti. ja on niitä mukavampi käsitelläkin jos ne ei oo tulikuumia...
-aterian jälkeen likaiselle lautaselle EI saa laittaa serviettejä tai mitään muutakaan paskaa. se voi jäädä siihen kiinni eli ei lähde lautasesta irti kallistamalla ja sit siihen pitää koskea. YÄK! ja likaisia lautasia on nihkeä pinotakaan jos niiden päällä on jotain roskaa.


HS: Hakkarainen Neloselle: En lähtisi eduskuntaan, jos nyt pyydettäisiin - hyvä meininki, olisipa hyvä fiilis jos olis äänestänyt kansanedustajaa joka sanoo noin? työmotivaatio tällä Kansan Edustajalla vissiin korkea.


mietin tässä kuinka varmistaisin nyt että joko se työnantajan hoitama sairausvakuutus on voimassa. siinä oli jotain että jonkun mielestä se ehkä pitää aktivoida jossain toimistossa, joku sanoo että pitää venaa 30 päivää jostain ja niin poispäin. asian (että onko rekisteröity SSK-vakuutuksen piiriin) voi tarkistaa webbisivulta - joka ei tietenkään toimi. pitää vissiin vaan venaa että pomo tulee lomalta ja yrittää kiristää lisää tietoja, vaikka asia oli hänelle lomalle lähtiessäkin epäselvä, mutta asiaa hoitaneelta kirjanpitäjältä voisi sitten kysyä. tai se voisi ottaa selvää. tuon vakuutuksen avulla voisi käydä sitten yksityiselläkin tosi kohtuuhintaan (siis alk. 15e). yksityiset sairaalat on täällä usein hotellinomaisia, siis aika hienoja. niissäkin on vähän tasoeroja mutta ihan vähintään ok. julkiselle pääsisisi tuolla vakuutuksella ilmaiseksi mutta ne on kuulemma niin eläintarhoja ja siellä menee koko päivä jonottaessa (vaikka olisi varattu aika), että en ole semmoista sitten koittanut ollenkaan. harmi että on täytynyt ylipäätään tutustua paikalliseen terveydenhuoltoon, mutta terveyden kanssa on ollut vähän fibaa täällä ollessa. ja stressi etenkin tuntuu vaikuttavan huonosti mun terveydentilaan, musta tuntuu että se on jotain mikä kulkee suvussa.

No comments: