September 29, 2011

keskiarvolla 8.4

jotenkin hesarin sivulta päädyin katsomaan YO-kokeiden matikan lyhyen oppimäärän tehtäviä. kuten arvelin, en ymmärtänyt juuri mitään. tämähän on ihan loogista koska en sille tasolle ikinä edennyt, taisin käydä lukiossa ekan ja ainoan vuoteni aikana ehkä yhden matikan kurssin ja olen aika varma että siitäkään en päässyt läpi. arvelin nopeasti että pystyisin mahdollisesti ratkaisemaan kaksi tehtävistä, 5 & 10. prosenttilaskua ja jotain keskihajontaa jne. mutta suurinta osaa tehtävistä ei tarvinut juuri edes vilkaista...hoh hohtodella tyylikkäästi olen nämä koulussa ohittanut koska olihan tommosia jo ylasteella.

katsoinpa sitten reaalin historian tehtäviä myös. pisti kyllä nekin hiljaiseksi. ymmärsin sentään lukemani mutta en ole siitä Nuijasodasta kuullutkaan sitten yläasteen. muutenkin...huoh. Lähi-itä ja Yhdysvallat oli oikeasti tutuin aihe.

6. Ohessa on taiteilija Arvid Liljelundin teos Kilttipiika vuodelta 1876.
a) Minkälaisen kuvan teos antaa aikakauden suomalaisesta yhteiskunnasta? (3 p.)
b) Miten taiteilijat ottivat osaa suomalaisen kansakunnan rakentamiseen 1800-luvun lopulla ja
1900-luvun alussa? Mainitse esimerkkejä eri taiteenaloilta. (3 p.)

öh. tai nohetkinen, ehkä toi 6. a) ei olekaan kompa vaan just niin yksinkertaista kuin miltä se kuulostaa. aika köyhäilymeininki jne. b-kohtaankin mulla olisi jotain inputtia koska olen vähän lukenut suomalaisen kansallisnationalismin heräämisestä jne mutta taiteenaloista en kyllä tietäs kuin sen taulujen maalaajan. nimi hukassa. nii no ja Sibelius. duh. ja ehkä se yks nainen, jonka omakuva oli kans Ateneumissa. tai hetkinen.

tarviin lisää maitokahvia.
No comments: