January 02, 2012

vuoden eka syväanalyysi: ulkomaalaisliitot

toi uutisjuttu suomalaisten avioitumisesta ulkomaalaisten kaa sai mut uteliaaksi. löysin netistä Säävälän tutkimuksen johon uutisointi perustuu mutta siinäkään ei ollut kunnon lukuja, pitää mennä kaivaa migrin sivuilta tms...

mutta siis, avioliitot ulkomaalaisten kanssa kasvaa. selvä se. miehillä on kärkimaina kiina, thaimaa, venäjä ja viro. kuulostaa siltä että siivoja-kokille on siis kysyntää (ihan samalla lailla siis kun kaikki turkkilaiset on kebabbia vääntäviä karvakäsiä, jotain stereotypioita pakko saada tähän). mutta että aika itä-painotteista toi miesten liittoutuminen. perinteisiä arvoja hakemassa? ja naiset menee länteen päin; ruotsi, uk, us....ja hmm turkki? kelaan että kolmella ekalla maalla löytää käytännössä vaan sosiaalisempia ja vähemmän alkoholisoituneita versioita suomalaismiehistä. mutta turkkilaiset on kyllä sit jotain ihan muuta.

no, tulin kyllä siihen tulokseen että suomalaisnaisilla saattaa olla lähes yhtä paljon 'juttua' espanjalaisten tai italialaisten, tai ranskalaisten, miesten kanssa, ja mikä erottaa nää maat turkista? niin. laittaisin nää turkki-avioliitot kolmeen ryhmään.
1) normi-rakkausavioliitto
2) normi-rakkausavioliitto pikakelauksella, koska Muhammed on pakko tietty saada suomeen noppaa, ei se mesettely Antalyan ja Joensuun välillä ilahduta kovin pitkään. ja kelaan että liittojen solmimis-nopeuteen vaikuttaa osaltaa myös että turkkilainen impulsiivisuus ja kulttuuri joka arttuu suomalaiseenkin, turkissa 10 vuoden seurustelu ei ole ihan niin jokapäiväistä kuin suomessa.
3) kusetus-liitot. ikävä kyllä monella on hätä ja himo turkista pois ja sitten kun yrittää niin saattaa löytää jonkun höynäytettävän, ja sitten suoraan poliisiasemalta (oleskelulupa) maistraattiin eroa hakemaan. en itse tunne tapauksissa mutta kuulen että niitä on paljon.

espanjamiesten kaa ei varmaan 2 & 3 kohtaa juuri tuu vastaan ja uskon että se selittää paljolti lukuja. ajattelen että jotain hiukan samaa voisi olla suomalaisten miesten avioliitoissa ja suhteissa, eli suhteet saksalaisnaiseen ei ehkä vaan pääty avioliittoon vaikka olisikin vakavia. mutta emmä tiä, toi out of EU-painotus on niin vahva ja koskapa kukaan olisi nähnyt suomalaismiehen naivan ketään euroopan sisältä tai länsipuolelta? oikeesti? no joo mun isä, nyt kun kysyttiin. mutta sitä ei lasketa. mä yllätän ihan itsenikin kuinka rasistilta kuulostan. voisin alkaa postaa homma-foorumille? vaikka suomalaisia miehiähän ei saa kyllä kritisoida eli lentäisin aika pian sieltä ulos. vaan enhän mä kritisoi ja niinhän se on että kun siilitukkainen viherfemakkonainen ei anna niin suomalaismiehen on pakko hakea lohdutusta muualta. mutta miksi helvetissä sille siilitukkaiselle femakolle ei kelpaa jämäkkä suomimies vaan pitää lähteä jotain mutuja tai ählämeitä vikittelee, HÄ?

eikö se keskustelu noin mene? huh huh...

eksyin taas niin...   mutta mielenkiintoisia juttuja.

muissa uutisissa... Yhdysvallat kiukuttelee Iranille että jos ne sotkeentuu sen jonkun salmen öljytoimituksiin "NIIN". ni sit mitä? ammutte kaikki? no johan se olis long overdue keksiä joku syy hyökätä Iraniin. ainoo huono et sit ne tulee varmaan väkisin rajan yli tänne. en halua ajatella asiaa.

Jussi Ahlrothin pakina HS:ssä oli muuten aika turhaa "hyvä presidentti jospa kuitenkin voisitte ja hyvä presidentti jospa teillä olisi aikaa...hyvä presidentti saanko näyränä pyytää että katsoisitte ikkunasta ulos..." - en siis oikeen tajunnut pointtia. mutta se mikä oli asiaa niin Jussin UK-esimerkki. luulen että se, miksi siellä hyväosaisten oletetaan auttavan huonompiosaisia on se, että siellä on ne tuet niinkin mitättömiä kuin on. suomessa ajatellaan että no verovaroilla toikin elää ja kyllä se saa kaiken. toisaalta en usko että briteissäkään  kaikkia kodittomia niin helvetin hyvin paapotaan, ja saahan ne suomessakin kerjäävät romanit ihan hyvää päivätuottoa kai...  mutta kyllä mä uskon että tollainen ero on, suomen ja monienmuiden maiden välillä. eipä mulle olis suomessa tullut mieleen ostaa leipomosta rinkeliä, vanukasta ja maitoa, anteekseni ne ekalle vastaantulevalle kodittomalle. no, suomessa  ne on kyllä ehkä myös suhteessa kallimpia, mun elintaso oli suomessa vähän matalampi ja spurgu ehkä vaan sylkis päälle jos sille jotain ruoka-almuja yrittäis antaa. en tiedä kun en kokeillu ikinä. mutta täällä saan hyvän mielen vähäosaisten satunnaisesta ruokkimisesta ja se on ihan normaalia toimintaa.No comments: