June 09, 2012

helsinkiä kohti

vaikka Turkish Airlines on ikävästi lakkoillut viime aikoina, toiv ottavasti ei tänään.

Nää hesarin NYT:n minijutut on jotenkin tosi säälittäviä. olen niitä nyt sen pari kuukautta seurannut ja 50-200 sanan 'artikkelit' jotka perustuu johonkin youtube-videoon tai tuntemattomaan internet memeen EIVÄTKÄ ennen kaikkea tarjoa mitään uutta, ei edes hymyilytä. NYT oli muinoin mun suosikkilukemista, mutta ne on kai pakotettu tuottamaan jotain halpaa ihan mitä vaan sisältöä, siihen palkataan ihmisiä jotka osaa surffaa nettiä ja quottaa jotakuta ja linkittää johonkin. juttujen kirjoitustyyli on myös jotenkin häiritsevää, vaikka en usko olevani varsinaisesti konservatiivi, kulutan kuitenkin joka päivä reilun annoksen nettimateriaalia ilman mitään ongelmia, eli enemmän ja vähemmän ammattilaisten tuottamaa tekstiä... nää NYT-tekstit vaan on jotenkin alaarvoisen sisällöttömiä. maksetaanohan tyypeille per teksti vai per sana. ehkä per teksti jopa. 5 tai maks 10e, ehkä. itse uutisesta tuli mieleen että en tykkää wifebeater-termistä englanniksikaan mutta en tuomitse sitä täysin, sen kääntäminen vaan suomeksi on ihan turhaa, nimike 'vaimonhakkaajapaita' ei ole mitenkään kätevä. mun mielestä tuon termin huonouden voisi jättää kääntämättä. hihaton t-paita tai tank top se on.

uutisissa pyörii  YK:t ja verilöylyt, syyriaan liittyen, mutta niin se vaan jatkuu ja jatkuu. päivitellään ja ihmetellään mutta tällä kertaa jostain kumman syystä ketään ei kiinnosta puuttua sen enepää. ai lapsia ammutaan teloistustyyliin? jaa, joo...  enemmän mediaa/ihmisiä kiinnostaa jankata sitä, oliko armenialaisten tappaminen kansanmurha vai ei, tai pitäisikö kansanmurhan kieltäminen olla rikos. no ei sekään tai kiinnostaa muita kuin ranskalaisia ja turkkilaisia.

yksi uutinen puhui lämmöltä suojautumisesta kesähelteillä ja kuinka vanhuksille 20 tai peräti jo 15 astettä voi tuottaa epämukavuutta. musta 15 on kylmä?! siis ellei oo ulkona ja hyvin pukeutunut, mut niinku sisätiloissa on yleensä vähintään 19, mut yleisemmin ehkä 22-23C. niin miten se voi olla liikaa?  mut ei ulkonakaan takki päällä 15 kuuma tai lämmin oo. se on sellai normi. mut ei siin hikoile. siirretään vanhainkodit pohjois-siperiaan hemmetti.

ainakaan ei tarvii pakata aurinkovoidetta. eikun toki sitä pitäis pitää ympäri vuoden ja mieluiten öisinkin ettei saa ihosyöpää. no mulla varmaankin on jo se sitten. eli nevermind.

No comments: