January 03, 2013

raikas alku

tänään olin puolen päivän loisimisen jälkeen tehokas. pyykit hoitui samalla kun lakanat vaihtui ja tein massiivisen kauppakierroksen lähistön puoteihin. kävin vaihtaa vialliset jouluvalot lamppukaupassa, vaikka tuntui tyhmältä, ei niitä nyt ainakaan vuoteen varmaan tarvi...mutta ne maksoi 17,5tl/8e joten pihi-jenni menni hakemaan oikeutta!  sukkahousukaupat tsekkasin jos olis jotain kivaa tarjouksessa mutta ei....  seinäkalenteria etsin useastakin liikkeestä mutta hurjan kokoisten atatürk-kalenterien lisäksi ei oikeasti ollut mitään, pari hassua koirakalenteria (ja yksi kissa-). kirjakaupoissa kävin, kun tässä lähellä on kirjabasaarikin, kyselin Elif Safakin Bastard of Istanbulia ja Orhan Pamukin Istanbulia. jostain syystä kelasin että näitä paikallisten kirjoja olis kiva ostaa ihan paikan päältä. yhdessä kaupassa oli ja siellä maksoi molemmat 34tl/15e/per kpl. aika paljonkin halvemmalla saa netistä... ostan sit sieltä jos ostan, ei tullu kauppoja tänää. sitäpaitsi ostin just Kindle-versiona (puhelimeeni) Mickey Leigh'n I Slept With Joey Ramone, sitä muistaakseni joskus K kehui. niin jos nyt senkin ensiks lukis. kirjahyllyynkin on kerääntynyt pari opusta joita en ole vielä lukenut.

läheisestä DVD-kaupasta ostin 3 turkkilaista leffaa, @ 3,50tl/kpl. piti ostaa vaan 1 mutta lähti käsistä. ostin siis ihan summamutikassa mitä setä suositteli. olen päättänyt altistaa itseäni enemmän kielelle, josko sitä sais sit opiskeltuakin enempi.

ja kahdessa ruokakaupassa tein sellaset kierrokset että käsivarsia särkin kun kannoin kasseja himaan. kaikkea pesuaineista vessapaperiin ja pussikeittoihin. vihanneksia myös. odotin vihannespussien kaa vihannessetää punnitsemaan niitä ja se siellä väsäs itselleen cig köfte-rullaa vaan, ja keräili lisää aineksia suoraan vihanneslaareista känttynsä päälle. kysyin siltä sitten että onko se hyvääkin niin se leikkasi rullan kahtia ja sain ihan itse maistaa. hetken vaapuin jossain epävarmassa onko tämä nyt vähän sopimatonta -olotilassa mutta selvisin siitä sitten ja nautin välipalastani vihannesosastolla.

ja jotta tässä ei olisi vielä tarpeeksi ahkeruutta niin laitoin ruokaa vaikka olen ihan yksikseni tänään. lääkäriltä opittua vihannespataa tms. ainoa mikä puuttui niin jonkinsortin liha mutta menee ihan hyvin ilmankin. sit lakkasin varpaat samalla kun katoin CSI:ta...  mitähän vielä? onhan tässä päivässä viel muutamia tunteja? olen selvästi energisoitunut lomien tai vapaa-ajan myötä. kyl se vaan niin taitaa olla että mulla on se xxx mittayksikköä energiaa, ja kokopäivätyö syö siitä helposti sellaisen kakun et sit en jaksa ihan hirveesti muuta. mutta en mä nytkään tietty mikään hyper ole...joku toinen olisi eittämättä mun tossuissa tänään kuurannut kämpänkin vielä kaiken kukkuraks. mä tosiaan vaan zombailin aamun. hmm. noo. tää on tälleen oikeestaan aika hyvin.

lääkärilla oli viime kuukausi aika helppo, paljon vapaata. tässä kuussa sit taas yö-päivä-yö-päivä -vuoroa. tänään lähetin sen yövuoroon ja se meni meni sinne eväsleipien kera jotka teki johonkin täysjyväsämpylään tms. kyllä meillä nyt eletään niin terveellisesti että! ja päätettiin myös 2 viikkoa valkaista nenää. toisaalta nyt kelaan et 2 viikkoa on aika säälittävä aika, sitä voisi varmaan pidentää.

Hesarissa luki että Niinistö haluaa laskea palkkaansa melkeen neljänneksellä. kelaan että hemmetti mikä populistikokoomuslainen. mutta silti, pisteet tuosta. olis voinu Halonenki kieltäytyä siitä palkankorotuksesta.

No comments: