March 15, 2013

nainen keittiössä?


eilen joku mies soitti mun suomalaiseen puhelinnumeroon. kyseli jotain (suomalaista) naista. ei kuulostanu tutulta ja kysyin tuliko väärä numero, mutta mies ties mun sukunimenkin ja sitten kyseli naista myös koko nimellä. joo, tuttu facebookista...  tai yhdestä ryhmästä siellä. en ole edes tavannut livenä (mikä ei mun papereissa olekaan niin oleellista). mutta nyt mietin että mistä se mies on saanu mun numeron ja miks se soitteli sen vaimonsa perään? "keep the bitch in the kitchen" olis pitäny sanoa.  mutta ihmettelin vaan hämilläni etteihän me olla edes samassa maassa.

myönnän että mietin joskus aina että meidän ei pitäis ottaa niin paljon couchsurfing/airbnb vieraita lähi-idästä. toihan on varmaan rasistinen lause itsessään?  koska vaikka se on niiiin avartavaa niin koettelee se myös tällaisen kommunikaatio-rajoittuneen hermoja. kun on eri tavat ja viestintä ja silleen, joskus ei vaan jaksa. jos jotain tällästä majoitustoimintaa harrastaa niin siitä haluaa helppoa.

yks hirveen pieni juttu joka mua kuitenkin ärsyttää on se kun osotteet ja paikallistaminen on niin erilaista täällä päin maailmaa (siis turkista alkaen, oikealle ja etelään mentäessä). osotteet on ihan turhia, kun vieraat tulee niin vaikka niille olis lähettäny screenshotin google mapsista niin viimeistaan tuntia ennen saapumista alkaa puhelut tai tekstarit sen hetkisestä sijainnista (olen nyt lentokentällä!). sit ne puhelut jostain lähinurkilta et "hei täs on tällai pankki, mihin päin pitäs mennä?" ja jotenkin noista puheluista ei ikinä tuu yhtään mitään, mistä en siis syytä ketään mutta kielimuurit, kuuluvuusongelmat, kadun taustamelu...sit puhelinta tarjotaan jolleki turkkilaiselle siellä kadulla ja ne ei edes tiedä mistä on kyse ja mistään ei yksinkertaisesti saa mitään selvää. viimeinen puhelu on yleensä alaovelta että mitä summeria pitäs painaa? tähän tietty minäkin sorrun jos vierailen turkkilaisissa kodeissa kun tarkkoja speksejä ei anneta etukäteen, missään nimessä. no turkkilaisittain on siis tietty harvinaista et meillä lukee nimet summerinapissa mutta vois kai edes yrittää tsekkaa? mutta helpommalla pääsee jos onnistuu ohjaamaan vieraat johonkin Starbucksin eteen ja hakee siitä.

viimeisimpiä keskusteluja:

vieras: mun lento lähtee aamulla klo 6. mitenköhän toi julkinen liikenne...
jenni: hmm, vähän hankala, liikenneyhteydet kentälle ei öisin oikeen toimi
vieras: mut ei se oo yöllä
jenni: on se kyl yötä
vieras: mut se on klo 6
jenni: joo mut sun pitää olla siel ennen kuutta
vieras: joo, ehkä neljältä pitäs lähtee...
jenni: nii, tai aiemmin, mut se on yö
vieras: joo


no ei tosta saa niin kummallista kuvaa, oikeestaan kyse on sellasista pienistä viestinnän nyansseista jotka vaan kasaantuu kun niitä tulee kokoajan. kyl mun pitää ehkä muutenkin vähentää couchsurfingia kun ei usein oo sit tarpeeks aikaa ja motivaatioo hengaa vaan muka kaikkea muuta tekemistä. eli vanhuus?


huomenna juhlistan synttäreitäni paikallisessa kapakassa eli Karga-baarissa. olen kutsunut sinne aika paljon porukkaa, saas nähdä ketkä liikahtaa paikan päälle :) toivon illasta mukavaa...

NYT-liitteessä oli juttu "suomen vähiten vaikutusvaltaiset" tms. mutta se oli joiltain osin oikeasti...huono. no, niinkuin niin monet NYTin jutu nykyään, tehdään tikusta asiaa et saatais joku 100 sanan "artikkeli" kasaan, esim. jostain nettimemestä, ne on helppoja. no tässä oli jo tekstiäkin mutta mutta... mikäli ymmärsin konseptin oikein niin esim. Helena Lindgren on ihan paikallaan tuolla listalla. ja ehkä Hans Välimäki. mut Sedu Koskinen on kai edelleen aika kova voima ravintolamaailmassa, eikä se missään turhissa julkkisuutisissa kai pyöri tai minään asiantuntijana "paikassa kuin paikassa"? Esa Saarinen oli joskus kuuluisa, kirjoitti kirjaa ja ehkä vaikutti johonkin, mutta eihän se ole ollut julkisuudessa vuosiin eikä kai ole tarkoituskaan? vähän sama ku laittas Rölli-peikon tai jonkun muun 80-luvun tähden listalle, siis josta ei ole edes kuultu sen jälkeen...  mun käsitys listan konseptista oli kuten sitä ensimmäisessä lauseessa kuvattiin "He pitävät itsestään suurta ääntä, vaikka kukaan ei tiedä, miksi." ehkä olen missannut Esa Saarisen elämöinnit? Haavisto on kans huono valinta, ja oikeasti, niin paljon ku Niinistöä dissaanki ni se on vielä huonompi. presidentillä on hyvin rajallisesti valtaa suomessa ja...öö, niin? presidentti on lähinnä arvojohtaja mutta veikkaan että monet valtionpäämiehet ulkomailla kyllä esim. tuntee Niinistön vähintään nimeltä. ehkä mun huumorintaju ei riitä mut presidentti ei kuulu tälle listalle. HUONO, sanoinko jo?

No comments: