March 30, 2013

säät yllätti

yhtäkkiä on ihan selvästi kevät, 19C ja aurinko porottaa. kävelin ulos kotoa ja koko tunnelma kadulla oli muuttunut, mietin itsekseni että "woah, tällänenkö tää istanbul oliki??! ei ihme että rakastuin kaupunkiin". porukka on sankoin joukoin ulkona ja fiilis vaan on muka ihan eri kuin eilen. mutta mistä se "fiilis" oikeasti tulee, omasta päästä suureksi osaksi.

nyt on ollu taas kunnon turkkimeiningit, eli kaikenlaista säätöä. eilen tuli ikean lähetys ja yöpöydän yksi osa oli rikki kun avasin laatikon. no sitä selvittäessä sitten...   tilasin eilen läheisestä DVD-kaupasta yhden turkkilaisen leffan, sanoivat järjestävänsä (=kopioivansa) sellaisen huomiseksi, mutta eihän se siellä toki ollut kun tänään kävin, tyyppi sanoi suoraan että unohti. no, myöhemmin sit. kun pääsin ulos niin tuolikaupan setä oli heti kimpussa kun kargo oli käyny ovella mutta en muka ollu kotona (?!) niin olivat jättäneet kirjatun postinsa sille. ihan normaalia, ja siis hyvä että sain postini, siellä oli mun ISTQB sertifikaatti. siis se joka mun piti saada jo 2 viikkoa sit. vein vaatteita sit ompelimoon, vaikka huomasin et koko katu on pimeänä, ilman sähköjä. ompelimo on muutenki epäilyttävästi sellaisessa maanalaisessa tunnelissa että hirvitti. siellä istuin sit pimeässä jonkun vartin ompelijan kaa, kännyköiden vaan välkkyessä. onneksi sähköt tuli ennenkuin kyllästyin odottamaan. paikka on halpa ja hyvä mutta työhän ei yleensä ikinä ole tehty silloin kuin luvataan, vaan aloitetaan kun saavut noutamaan. nyt oli kuitenkin hame valmis 2h päästä kuten sovittu.  loput rievut haen maanantaina.

kun pääsin kauppakierrokselta kotiin niin tuolikaupan sedällä oli jo toinen paketti taas...  kyllä me ollaan tänään suosittuja. lääkärin joku kaveri jostain kauempaa oli lähettänyt sille pähkinöitä ja kuivattuja aprikooseja ja kaikkea...  hmm. samaa kamaa (mun mielestä) mitä saa tosta vastapäisestä pähkinä-kuivaruokakioskista. toisella ulkoilukierroksellani DVD:kin oli tehty mulle, ja sen lisäksi ylläri DVD (josta tosin oli ollut puhetta myös eilen).

mutta että ihan hyvällä sykkeellä tässä :) kaikki tuntuu järjestyvän aina.

uuden lähiravintolan ystävällinen sisäänheittäjä pyyteli minua kahville kun menin ohi, talo tarjoaa, sanoi. lounaan jälkeen sitten pistäydyinkin, ilma oli vaan niin kaunis että terassikahvi kutsui. juttelin sen sedän kanssa sitten, se puhuu suomeakin pari sanaa, ollut turismin kanssa tekemisissä, mm. Sultanahmetissa mattokauppiaana ja jossain englantilaisessa matkatoimistossa. ja sitä enenn kiinteistövälittäjä.

kaveri pyysi kahville, aurinko alkaa laskea mutta vielä on lämmin joten pakko mennä.


No comments: