April 09, 2013

kahvilakulttuurielämää

nyt on vihdoin se matkakuume iskenyt :) ja mieltä lämmittää se että Barcelonassa aurinko aikoo lämmittää, säätietojen mukaan siellä on koko reissun ajan päivälämpö 20 pinnassa.

olen tuota matkavakuutusta taas säätänyt. löysin jonkun ulkomaisen sivun worldnomads tms, joka oli kallis  - 2 viikon vakuutus joku 45e. aiemmin lääkäri on käynyt jossain lähivakuutustoimistossa hakemassa mutta en jotenkin luota niihin, joku A4-papru turkiksi, mitä mä sillä teen kun tulee oikee hätä? Hanna vinkkasi että pankit usein tarjoaa vakuutuksia. katselin mun oman pankin eli Garantin sivuja ja kas, todellakin. perustiedoilla eli matkan pituudella sain hinnat 9,9e tai 19,9e. selvitin eroa ja jälkimmäisessä on joku "avustuspalvelu" joka lähettää vaikka lääkkeet DHL:llä, neuvoo puhelimitse jne. päätin että normisairauskorvaus osuus riittää, turkkilaisissa matkavakuutuksissa ei ole mitään "jos matkatavarat viedään" korvausta, ne koskee vaan sairaalakäyntejä ja sellaisia. verkkopankissa sitten yritin saada tätä vakuutusta aktivoitua mutta koska vakuutus tarjotaan euroissa niin mullakin pitäisi olla eurotili! miksi niiden vakuutukset muuten on euroissa??! turkkilaisilla on joku juttu toi valuutoilla pelaaminen, ymmärrän että inflaatio on ollu maassa kova ja talouskaan ei varmaan kovin kauaa näin vakaa, mutta modernilta pankilta toivoisi jonkunlaista järkeä. ja että euro- tai dollarisumman voisi veloittaa liira-tililtä. nettipankki siis kehotti mua luomaan euro-tilin, mikä ei sekään ole mikään yhden napin painalluksen juttu, joten haistatin sille. päätin mennä pankkiin henkilökohtaisesti  vielä kokeilemaan, jos saisin ne tekemään osan työstä puolestani. ja jotain poikkeuksellista tapahtui, pankissa minua palveli 2 eri virkailijaa joista kumpikaan ei ollut v-mäinen. molemmat jopa aika ystävällisiä. olin erittäin ilahtunut tästä.

pankista suuntasin kampaajalle mutta tyyppi jolle halusin ei olekaan tänään töissä. huomenna kuulemma. ja ajanvarauksiahan näissä ei tehdä eli huomenna sit vaan onnea koittamaan, olis kiva saada niskavillat kuriin reissua varten...   jos ei se onnaa niin meen sit vaa johonki.

mut pakkailun vois alottaa, muuten jotain kuitenki unohtuu. mut ensin kahville kavereiden kaa.


No comments: