September 22, 2013

me mamut

HS kertoi että yli puolet suomalaisista rajoittaisi maahanmuuttoa työttömyyden takia. mutta mamut tunnetusti tekee niitä töitä mitä suomalaiset ei halua. tai sitten se vähemmistö joka kilpailee suomalaisten kaa töistä niin oikeesti tarjoaa jotain mitä suomalainen ei, kontakteja, kokemusta tai kieliä...   tulee mieleen Turkin politiikka jonka mukaan meiksikään ei saa työlupaa, mähän veisin jonkun turskan työpaikan. niitä suomea ja ruotsia puhuvia paikallisia kun on niin paljon. lähinnä mietin edellistä duuniani siis, siinä oli kaiken järjen mukaan edellytykset työluvalle.

toisessa jutussa kerrottiin kuinka suomalaiset toivoo maahanmuuttajien "suomalaistuvan". mutta toi on toki hirveän laaja käsite, että mitä se suomalaisille tavoille oppiminen meinaa. sitäkö, että pystyy juomaan 15 kaljaa perjantaina, ja tekee saman myös lauantaina? :D no, oletan että taustalla on ajatus siitä ettei mamut ghettoutuis sinne itä-helsinkiin, että ne oppis kieltä ja menis mukaan työelämään. omat tavat ja ruuat voi varmaan pitää kunhan ne ei riko paikallisia lakeja? mä mietin tätä, et mitähän multa turkkilaiset odottaa? kielen kanssahan olen edennyt hitaasti, mutta muuten olen mielestäni sopeutunut hyvin. työelemäänkin osallistun siinä määrin kuin saan mahdollisuuden, luvan kanssa tai ilman. mutta käyn import-kaupasta hakemassa tortilla-sipsejä ja guacamolea, ja porsastakin syön jos jostain löydän. mielestäni olen ihan kunnon mamu enkä ainakaan aiheuta ongelmia.

löysin tämmösen australiassa asuvan suomalaisen blogin, kirjoittaa hyvin suomesta ja erilaisista tavoista.

Silta-sarjan toinen kausi alkaa tänään, kuulemma siis suomessa ja tanskassa ja ruotsissa samaan aikaan. mulla on tvkaista joten voin katsoa sieltä. siinä on sit varmaan suomalaiset tekstit?? :D toivottavasti ne ei oo nyt niiden BTI:n palkkaaminen hanttihommalaisten aikaansaannoksia? vaikka on siellä ehkä vielä jokunen osaavakin ihminen vielä jäljellä mutta YLE käytti kai jotain toista firmaa?

No comments: