October 21, 2013

Marimekko-laukun värjääminen

tuo Marimerkon klassikko-laukku on sen verran yleinen että googlella löytyi pari kommenttia sen värjäämisestä, mutta silti ei mitään, mikä olisi suonut mulle mielenrauhaa sen pistämisestä 95 asteiseen konepesuun (värjäykseen). millainen kangas ylipäätään kestää 95 astetta?? joku oli värjännyt laukun Dylonilla mutta en tiedä mitä asteita se vaatii. mä löysin kaupasta vaan jonkun hassun väripussukan jossa oli ohjeet manuaaliseen värjäykseen (kiehuvaan veteen...joo ei...) ja sitten tuohon konevärjäykseen (lusikallinen suolaa ja etikkaa mukaan).

vielä kun katoin Marimekon sivuilta että tuolle laukulle suositellaan käsinpesua ja sen hinta uutena on 99e niin mietin 2 kertaa. mähän ostin ton 5 eurolla kirppikseltä. vetoketju piti korjata ja siitä maksoin 2 euroa lisää. no päätin kokeilla onnea koska harmaantunut laukku ärsytti...  ja kas vain laukku selvisi kuin selvisikin tuosta kokemuksesta ehjänä ja entisen kokoisena. ja kesti 3 päivää kuivua :D tulos ei itseasiassa ole mitenkään huikea... mutta paljon parempi toki kuin ennen. arvasihan sen että Marimekko kama kestää...  nyt olen kiitollinen että kovalla työllä (...) ja vähällä rahalla sain pelastettua laukun. summa summarum: Marimekko-laukun värjäys on mahdollista.


ihan eri oloissa otetut ennen ja jälkeen kuvat ilman vaivannäköä tarkoittaa että ei oikeen heijasta todellisuutta. etenkään tuo jälkimmäinen, värjätty versio, ihan ku siinä olis valkoinen rantu, vaikkei ole, kiitos ikkunasta tulevan valon. ja sävykin on eri valaistuksesta johtuen....  melkeen toi eka näyttää paremmalta :D

Marimekon laukkuMarimekon laukku värjätty


(kuukauden hyvä SEO työ tehty myös...)

No comments: