October 13, 2013

turhaa touhua

hesarissa (missäs muualla) oli jokin aika sitten terveellisimpien kasviöljyjen lista. listan kärjessä komeili rypsiöljy. mietin että wtf, eikö se oliiviöljy olekaan se kaikista kaunein ja paras?? päätin että kyllä meidänkin perheessä pitää olla terveellistä öljyä ja lähdin etsimään sitä kaupasta. päättelin että rypsi olisi turkiksi ehkä kanola - ainakin wikipediasta löysin jotain siihen viittaavaa. kävin kahdessa kaupassa mutta ei onnistanut, auringonkukkaöljyä ja maissiöljyä kyllä olisi. myöhemmin kun tarkistin listaa uudestaan niin onhan nuokin kaksi oliiviöljyä parempia ilmeisesti. miten tää nyt näin on ihan päälaellaan? mutta palasin kaupasta kotiin tyhjin käsin ja mietin mitä teen asialle. auringonkukkaöljy oli kuitenkin tosiaan listalla myös aika korkealla, joten lähdin takaisin kauppaan ostamaan sitten pullon sellaista. toin sen kotiin ja totesin että keittiön nurkassa on litran pullo samaa tavaraa, jossa pohjalla vielä desi, eli riittäisi hyvin aika pitkäksi aikaa. lääkärin äiti osti sen ja hujautti menemään kun vietti täällä päivän sillon heinäkuussa. nyt meillä on sit litratolkulla öljyjä, toivottavasti ovat säilyvää sorttia. aika naurettavaa touhua kyllä, kun öljyä aika vähän ruuanlaitossa käyttää, ja aika vähän ruokaa laittaa...aivan sama melkeen mitä siihen pannulle liruttaa. länsimaisia haihatuksia tänään...


uutispankki räjähti tällä tiedolla, perjantainako sitä kaljaa ostetaan? olisin voinut toimittaa tämän tutkimuksen ilmaiseksi, olisivat vaan kysyneet.

luin kans ton hesarin pienen Jolla-jutun. musta videossa oleva käyttis muistuttaa tosi paljon lumian palikoita. en oikeen syttyny niillekään. ja sit ne sivulle, ylös ja alas -vedot...  miksei mitään voi tehdä koskemalla vaan pitää huitoa joka suuntaan? sit ne on tosi innoissaan vaan siitä moniajosta koska se on "aito" moniajo...oikeesti peruskäyttäjille toi ei just nyt oo se tärkein juttu.varmaan upea tekninen saavutus mutta toi vaikuttaa musta taas insinöörilähtöiseltä suunnittelulta. kukahan haluaa Jollan siks et siinä on se moniajo? sen pitäs vaan muuten olla siisti, vakaa ja tarjota jotain mitä muut ei, tai ainakin useita juttuja vähän paremmin. vaikka vähän monipuolisempi värimaailma kuin Lumiassa (viittaan niihin pääväreihin). nyt tohon Jollaan kai sai ainakin Androidin appsit, jos käsitin oikein, mikä hyvä, koska ilman appseja ei kyllä pitkälle pötkitä.

No comments: