December 14, 2013

lunta tupaan

onpas täällä suomi-päivät. pari päivää sitten satoi lunta, joka tuskin pysyi maassa, ja myöhemmin kuulemastani ukkosesta ja salamoista ei voinut erehtyä. its a thundersnow! mietin itsekseni että onkohan tää ihan normaalia, vai olenko (taas) missannut jotain, mutta uutisten mukaan kyseessä on jotakin suht poikkeuksellista.

lumisateen jälkeen olin jotenkin innosta piukeena, että nyt lähdetään ulos nauttimaan talvesta. vaikkei lunta enää ollut maassakaan mutta räntää välillä satoi, ja kai sellainen muistuttaa kotisuomesta? jokin mut kuitenkin sai aika innostuneeksi ja laitoin piponkin päähän ja lähdin kaupoille ihan vaan ulos lähtemisen riemusta. kotimatkalla törmäsin tuttuun joka oli just menossa kollegoiden kanssa yhdelle iltapäiväkaljalle, niiden tunnit yliopistolla oli peruttu sään takia. menin yksille sit istumaan, kauppakassieni kanssa. ja illalla väänsin spagetti bolognesen. oli ihan hyvä päivä. ja lääkäri laittoi vierashuoneen oveen uudet tiivisteet.

sen jälkeen lunta on sit tullut enemmänkin ja joskus se pysyy maassakin muutaman tunnin. eilen oli kunnon lumisade aamusta ja sain ihan tarpoa lumessa töihin mennessä. kampaamon omistaja jota olin menossa opettamaan tekstasi kun olin matkalla että olenko tulossa. ja itse tuli myöhässä "koska lumi". puolet kaupungin kouluista oli kai kiinni ja ruuhkia on tavallista vähemmän koska kukaan ei uskaltaudu ulos autoineen - mitkä talvirenkaat?? no mutta Istanbulia harvoin näkee valkoisena, ja kun oli lämpötila about nollassa niin maisema jopa pysyi aika valkoisena - olipa kaunista. ja minä sovin hyvin maisemaan kun naamassa astetta (tai paria) liian vaalea meikkivoide. elän itsepetoksessa ihoni värin suhteen. itsepetos tuli mieleen tästä sankarista hesarin jutussa joka ei huomannut että on raskaana, vaikka muut alkoi kommentoimaan. "olen aina ollut vatsakas" "ilmavaivoja"...   ehkäisyä ei varmaan ollut myöskään, sitähän ei tarvii jos on epäsäännölliset kuukautiset...?? klassinen! nimimerkillä teen raskaustestin kuukauden kahden välein. meiksiä ei yllätetä!


menin etsimään joulukorttia yks päivä. yhden kaupan sivulta löytyikin tämä teline. valikoima on ehkä hiukan...rajallinen? :D olen kyllä nähnyt kaupoissa joskus hienoa uuden vuoden kortteja.huomasin just et ei kyllä keskittyminen mullakaan ole mistään kotoisin (tuli mieleen kun hesari kirjoitti teiniksien huonosta keskittymiskyvystä), tän kirjoittaminen ei oikee onnannut itsekseen - oli pakko laittaa tv päälle eli avata Amazing Racen uusin jakso tuohon viereen. pitäs varmaan huolestua mut en jaksa.

eilen illalla on suomen kunniakonsulinjärjestämä itsenäisyyspäivän "vastaanotto". tänä vuonna tilaisuus oli Rahmi Kocin museossa, aika nihkeän kaukana mutta hieno paikka. ilmainen viina on kyllä suomalaisille vaarallinen juttu, tuli juotua ihan pikkasen liikaa.

tää kissa oli ehkä kuokkavieras, ja aika röyhkeä sellainen - siihen vaan keskelle salia makaamaan. ja rapsuttajia riitti. hmm, kuvassa näkyy vaan pukumiehiä, missä suomalainen naiskauneus?

nyt on tullu käveltyä ihan liikaa, kantapäitä särkee :(

Saana-serkullani on vuorokauden layover Istanbulissa sunnuntaina, se on kavereineen menossa Afrikkaan mutta tulee sit meille yöksi. ei olla kovin läheisiä joten ihan hauska mahdollisuus tutustua vähän lisää.

No comments: