February 27, 2014

se toimii (ei uskoisi)

jos joku toimii turkissa ni se on nää pienet "massapalvelut". siis vaikka pojat jotka juoksee tee-laseja kauppoihin omassa korttelissaan, joka päivä, samat kaupat ees taas. pikkupuodin tai apteekin pitäjä joka tilaa sua varten jotain tuotteita, vaikka joka kuun ekalla viikolla, kun niin sovitaan. ilman lisämaksua tietty. tai vesipullon (19 litraa) tilaaminen. jälkimmäiset frmat (ja varmaan monet muutkin) tallettaa osotteen puhelinnumerolle. joten 10min sitten kun soitin meille Hamidiyestä vettä niin puhelu justiinsa näin:

vesilafka: Hamidiye
jenni: hei, saisinko yhden veden
vesilafka: toki, hyvää päivänjatkoa
jenni: ok kiitos

ja 5min (katsoin kellosta, ei 6 tai 4) myöhemmin ovella oli vesipönikkä.  

noin muuten, kuten olen usein todennut niin asiakaspalvelu ja kaikki muu voi turkissa olla tasan loistavaa tai tasan p*rseestä. eilen sain onneksi ensin mainittua. meillä meni netti poikki ja vaikka olin itse asiassa tärkeimmät duunit tehnyt niin mulla oli tänä aamuna työ-skype-miitti klo 9 joten aloin stressaa jo siitä. meillä ei ole usein ollu nettiongelmia mutta kun tietää juurikin sen että turkissa ei ikinä tiedä... kun lääkäri soitti operaattorille niin ne oli vaan ottanut tiedot ja ollu sillee jaa, joo, ollaan yhteydessä. kun en voinut muutakaan niin lähdin sit kauppaan. kaupassa ollessa naapuri soittaa mulle että hei internet-tyypit on ovella, tuu äkkiä avaa. no minähän jätin kanafileet altaaseen ja juoksin. joku 15min siinä meni, 2 setää tutki talon yhteyksiä, läheisen ADSL-kaapin yhteyksiä ja sit viel meidän kotimodeemia. sit se oli kunnossa. ja naapuri tarjos niille vielä teetä (hänen nettinsä ei liittyny tähän mitenkään). kohtelias tapa joka ei tulis itelle mieleen, eikä meillä oikeeta turkkiteetä olekaan. mutta siis joku tunti, tunti 10min puhelusta oli äijät ovella. ilman et olis ollu koko kortteli pimeenä, itsekin nettioperaattorilla työskennelleenä tiedän ky milloin lähetetään joku paikalle ja millä kiireellä. täs olis nyt teliasonerdna jääny kakkoseks...   

huomaa et mulla on stressiä kun oikean käsivarren pieni ihottuma ilmestyi taas tyhjästä ja on nihkeen olonen. kortisoonii ja elämä jatkuu :) mut stressitki varmaan katoo, ei mulla mitää ihmeitä täs.


No comments: