February 19, 2014

Watson tv ja jotain

internetsissä oli jotain some-markkinointia Watson tv/leffa-palvelusta. en jaksanut katsoa mikä firma on homman takana, mutta Makuuni ilmeisesti ainakin koska heidän leffavalikoimansa siellä on. etusivulla olisi ollut paljonkin luettavaa mutta en kestänyt selata kaikkea koska automaattisesti pyörimään lähtenyttä mainosvideota ei saanut pois päältä tai edes äänettömäksi. aika paha käyttäjäkokemuksen dissaus...    oli vaan pakko klikata muualle. ei sillä että sivulla paljon klikattavaa olisi, monien tilaa-linkkien lisäksi oli vain "jälleenmyyjät" "tilaa tv-tikku" ja "ohjeet". ja viimeksi mainituista olisin toivonut löytäväni enempi infoa mutta ne oli muutaman lauseen pituiset ne :D ohjeissa viitataan peruskanaviin mutta missään ei niitä ole listattu, kai ne kuuluu yleissivistykseen? tässä tämä ohjesivu kaikessa kokonaisuudessaan:
"usein kysytyt kysymykset" taas avaa pdf:n. jotenki pdf-FAQ:sta saa aika kotitekoisen fiiliksen, sisällön olisi helposti voinut heittää erilliselle alasivulle, tai jopa ohjeiden alle, niin että ensin kysymykset ja sitten # viittaus vastaukseen. oikeasti ei olisi mennyt kuin 3-6h työaikaa että olisi kirjoittanut lisää sisältöä ohjeisiin ja tuon FAQ-alasivun. parantaisi vaikutelmaa selkeästi, varmasti koko rahan edestä.

tuolla ohje-sivulla mua jää vielä hämäämään tää;
Watson tietokoneessa
1) Kirjaudu sisään palveluun käyttäjätunnuksillasi sivulla www.watson.fi
2) Aktivoi kanavat, joiden ohjelmat haluat tallentaa.
3) Tilaa kanavapaketteja ja vuokraleffoja makusi mukaan. Näiden sisältöjä ei kuitenkaan voi tallentaa.
eli 2) ja 3) - mitä ei voi tallentaa? kanavia voi mutta kanavapaketteja ei?? ehkä olen liian irtaantunut kanava- ja tv-mallista kun tuo ero ei aukene.

avasin nyt Watsonin etusivun vielä selaimessa jossa shockwave ei toimi (jolloin säästyin siltä mainostrailerilta) ja kun tarpeeksi vierittää alas niin ainakin nuo peruskanavat on logoineen näkyvillä. tajusin myös että vas. yläkulmassa minua tuijottaa tämän verkkosivusta vastuussa olevan yrityksen nimi eli Anvia. jään vähän kaipaamaan linkkiä lisätietoon tai yrityksen rekisteriselosteeseen, vaikka sivun alalaidassa...  tai puhelinnumero...jotain...?

koska kyseessä on tv-kanavia näyttävä palvelu olisin toivonut että jossain olisi helposti näkynyt ovatko kanavat nähtävissä suomessa. rekisteröityessä avasin käyttöehdot ja sieltä kaivoin että palveluja saa käyttää vain suomessa (mutta en toki tiedä onko se käytännössä estetty). ehkä tämä olisi löytynyt myös FAQ-pdf:stä. mutta sanoinkin että "helposti", toi on aika perusinfoa verkkotv-palveluissa (kuten Areena, Hulu, jne.)

rekisteröitymisen jälkeen selailuintoni laantui nopeasti, mutta en jaksa mennä käyttökokemukseen sen enempi  eiköhän tää ollu mulle tässä.
"Eikö kuva näy? Asenna katseluun tarvittava ohjelma (Verimatrix-liitännäinen)"

mm-mikä? voisiko kuva näkyä ilmankin? ok. whatever. varmaan jollekulle sopiva palvelu, ja mahdollisesti hyvin toimiva ja näppärä, minä nyt vain katsoin asiaa niiden lasien läpi kuin yleensäkin (...) eli missä on vikaa ja mikä on kriittisen käyttäjän ensivaikutelma.

No comments: