June 20, 2014

sitten mennään taas

yksi ystävä on lähdössä taas maasta. kyseessä kuitenkin pidempiaikainen tuttavuus niin silleen merkittävää... mut niin se vaan menee. asiaan varmaan vaikuttaa että kysessä ei ole mikään ylläri vaan lähdöstä oli puhuttu pitkään.


expattina oleminen on avannut silmät ihan uudenlaisella maailmalle, myönnän suoraan. en tarkoita siis edes sitä "tutustuu uuteen kulttuuriin ja diipa daapa" vaan se että näkee suomen ulkopuolelta, ja elää mamuna jossain, hengaa muiden mamujen kanssa. siinä tuleekin sitten nää kysymykset et mikä osa kavereista on paikallisia ja mikä mamuja, kuinka integroidut, kyllä näitä asioita mietitään ulkkisten kesken että kuka on saanut paikallisia kavereita ja kuinka helppoa tai vaikeaa se on. jotkut on ihan tyytyväisiä ns. expat-kuplassaan. joka tapauksessa jos muita expat-kavereita on niin tottuu siihen että ihmisiä tulee ja menee. sitä puhutaan ihmisten kanssa ketkä on juuri "off the boat" ja ketkä on lähdössä.

kyllä kanadassa ollessakin varmaan oli näitä elementtejä, mutta nyt tää 4+v on ihan eri juttu.

matkavakuutuksen hankkiminen oli taistelua, pankissa sanoi 3 päivää putkeen ettei järjestelmä toimi, ei nyt onnistu. uskoin jopa koska samat tyypit aina ennen kyllä saanet sen aikaiseksi. sitten menin toiseen pankkiin, sama juttu. tänään stressissä menin sitten oikeaan vakuutusyritykseen, vaikka sana "yritys" niistä pikkutoimistoista tuntuu liian hienolta. uusin samalla kotivakuutuksen josta ei toistaiseksi ole ollut juurikaan iloa. mutta matkavakuutus onnistui. sen kattavuus on huono, vain megahätätapaukset eikä mitään matkatavaravakuutuksia. kaikki tarjoaa sitä samaa pakettia, n. 9 euroa 14 päivän reissulta. sit jos haluis jotain parempaa ni hinta olis reippaasti korkeampi.

tein sen hesarin murretestin mutta tulos oli että olen 'pesunkestävä stadilainen'olen yllättynyt koska mielestäni käytän jotain häme-sanoja  "taakke", käet vs. kädet... mutta ehkei ne sit ole hämettä :(

no mutta yöbussiin pitäs ehtiä, kreikka odottaa. No comments: