August 04, 2014

hikoilua yössä

suomessa yltää muutamana päivinä mittari 30 asteeseen ja sitten aletaan jo otsikoimaan helteiden vaaroista ja kuinka rankaa se onkaan...   no, vähän sama tietty kun turkkilaiset ovat ojassa heti jos tielle ilmestyy lumipeite ja koulut laitetaan kiinni. eli kaikki on suhteellista, mutta suomessa on niin pitkä ja kylmä talvi että ehkä muutamasta lämpimästä päivästä ei tarvitsisi valittaa tai ainakaan kriisiä kehitellä? kyllä normaalit aikuiset ihmiset pärjää vähän lämpimämmässäkin, vaikkei siihen tietty tottua ehdi kun ensi viikolla sataa taas räntää...

eilisen sushi-illan jäljiltä on ilmaan jääyt leijailemaan aika vahva kalan haju. yhhh. aloin siivoamaan jälkiä, mutta haju on tiukassa. leikkuulaudat pääsi valkaisuainepesuun, eiköhän ne siitä tokene. mutta sushi oli hyvää. sitä jäi vieraillekin kotiin vietäväksi ja meikäläiselle lounaaksi. aamiaiseksi paistoin ylijäänyttä lohta pannulla, sulatin pakkasesta ruispaloja ja voilá, lohileivät olivat valmiit.

ylimääräisten sushien ja roseviinin kanssa menin tänään iltapäivällä piknikille Billurin kanssa.  tapasin tämän reippaan naisen joku aika sitten kaverin kautta. Billur asui Barcelonassa useamman vuoden joten mielelläni haastattelen häntä siitä... mutta tänään siis istuttiin rantakivillä, siliteltiin kissoja ja nautitiin säästä. molemmilla suojakertoimet mutta niin vaan turkkilaisen iho alkoi taas punoittaa, mun ei. tota tapahtuu ihan liikaa....  ja meikäläisen rusketus sen kun vaan syvenee.

illallisviritelmä alkuviikosta. peruna-kukkakaalimuusista tuli jotain vähän muuta...siihen päätyi porkkanaa ja lopulta jopa pellavansiemeniä. kaupassa ei ollut taas ihan kaikkea mitä toivoin (eli kukkakaalia). kaikki foodiet jotka intoilee "paikallisista", kausittaisista raaka-aineista on tyytyväisiä niin kauan kun ne oikeesti voi ostaa Stockan herkusta avokadoja mihin aikaan vuodesta tahansa. mutta mitenköhän suu pantais jossei vadelmasorbettiin tai hmmm, sushiin löytyiskään aineksia kun vuodenaika vaan on väärä? mä en edes ole foodie mutta kyllä se vituttaa.
 

No comments: