November 04, 2014

alakuloinen sää vaikuttaa

joo uus viikko ja kuukausi. tällainen taivastelu on kyllä todella turhaa mutta aika tuntuu kulkevan nopeasti, on jo marraskuu.... 

hesarin kolumnisti kirjoitti vanhasta aiheesta, "kulttuurit sulautuu yhdeksi massaksi, yhyy". se on tää ihmislaji sellainen. miksi vanha on muka aina parempaa? kyllä mäkin pidän hienona että maapallolla on ollut (ja on edelleen jotakuinkin) tosi erilaisia kulttuureja, tapoja, ruokia ja kieliä - mutta jos lähtökohta olisi toisinpäin eli ihmiskunta olisi ollut jotenkin homogeeninen ja sitten eriytyisi erilaisiin ryhmiin niin sitten itkettäisiin sitä, kuinka kukaan ei enää ymmärrä toistaan jne. en halua sanoa ettenkö yhtään ymmärrä tuota Saarikiven vuodatusta mutta ehken kuitenkaan "viitsi" harmitella sitä että ihmiset muuttaa maailmaa jossa elävät vaikka muutoksesta keksiikin kaikkea enempi vähempi ikävää.

mulle tuli eko-elokuvafestareilta sellai fiilis et puolet ongelmista maailmassa just nyt on  padot ja vesienergien tuotantolaitokset joita rakennetaan "vääriin" paikkoihin (lainausmerkeissä koska en tiedä kuinka oikeita tai vääriä paikkoja voi määritellä kaikkia miellyttävällä tavalla). mut voi olal et se on vaan nyt suosittu aihe. jos saasteita ja päästöjä on käsitelty jo tarpeeksi et se alkaa kuivua kasaan? mutta vesienergiasta mietin että ollaanko joissain maissa vain tosi käsiä sen rakentamisen kanssa vai onko se niin mahdottoman vaikeaa tehdä sitä rakentamista ekologisesti? ja eikse vesienergia pitäny olla ekologista? mut sit jokien suunnat muuttuu ja jotain...  ei oo helppoa. yhdessä dokkarissa yks tyyppi sanoi että jostain 168 tuotantolaitoksesta jotka on pohjois-turkin alueella ni saadaan vaan 2% turkin energiasta. mä jäin kelaa et oikeestiko, oliko niistä siis puoletkaan toiminnassa, onko ne vaan tehottomia vai mitä helv? ei sillä, se onkin varmaan sit ainoa 2% energiaa minkä turkki tuottaa itse itselleen, kaikki muu tulee rajan takaa...    vaikka ydinvoimalaa rakennetaankin maanjäristysherkkään etelä-turkkiin niin olen sitä mieltä että hyvä hyvä. sit saattais köyhemmilläkin olla varaa lämmitykseen (jos rakentais sähkölämmitteisiä kohtuuhintaisia asuntoja), eikä tarvis kuolla häkämyrkytykseen.  vaikka se taitaa olla niin että teitpä miten pin vaan ni heikommassa asemassa olevat kärsii aina. se on ehkä samaa darwinismia mitä lajeilla on aina ollut, se on vaan siirtynyt moderniin ympäristöön ja siksi tuntuu epäinhmilliseltä?

tää uusi tukka on kyllä ollu aika tuskallinen välillä. en ole tottunut siihen etten tiedä miten hiukset saisi aisoihin tai että niistä ylipäätään tarvisi huolehtia. vahat ei meinaa tepsiä jos hiukset on pesun jälkeen päässy kuivuu jotenkin pystyyn ym. voi myös olla että etenkin edessä tukka on vähän liian lyhyttä - paksu hius sojottaa siten joka aamu taivasta kohti. ja siinä ei kastelu ym. auta.  en myöskään halua alkaa opetella föönaamaan hiuksia. yritin tänään googlettaa jotain mutta tuloksetta. tilanne on siis aika mahdoton (välillä). yritin tänään sellasta että pesun jälkeen kampasin hiukset "paikalleen", normaalin wash & go sijaan... katsotaan onko ne huomenna yhteistyökykyisempiä. pitää silti varmaan joka tapauksessa käydä ostaa jotain spessuvahaa joka on tujumpaa kuin lääkärin vastaavat (sillä on pari Osiksen tuotetta jotka kyllä fiilikseltään on kivoja). mut et ainakin 2 ongelmaa: 
1) miten aamulla saada hiukset kuosiin 
2) miten saada ne pysymään koko päivä...

no ja 3) miten tällästä säätämistä jaksaa...No comments: