April 17, 2015

nää on niin näitä ongelmia

taistelen tässä itseni kanssa siitä että milloin kävisin taas suomessa. meillä mentiin kesälomat edellä niin, että Lissaboniin kesäkuun lopussa, ja Sziget-festareille Budapestiin elokuun puolessavälissä. nämä on siis lääkärin tämän vuoden lomat kaikkinaisuudessaan. mä en vaan tykkää "kokoajan" matkustaa, niin paljon kuin muuten siitä tykkäänkin...  sekavaa. mutta ei ole kiva parin viikon välein pakata ja sillee. tuntuu siis ahtaalta nuo välit, tästä Lissaboniin on enää n. 2kk, ja sitten sen ja Budapestin välissä on vajaa 2kk. syksyllä en haluaisi suomeen mennä, helvetin ankeaa. olen siis toukokuun ja heinäkuun vaiheilla. mietin eka heinäkuuta, sillon olisi myös yhden ystävän häät, mutta sitten tajusin että puolet kesästä menee sitten ulkomailla, melkeen. ja kesä nyt on kuitenkin Istanbulin paras puoli jota tässä kovasti odotetaan. joten matkustelu kesällä tuntuu epäloogiselta. onhan suomessakin teknisesti kesä heinäkuussa, mutta siinä on se klausuuli että saattaa silti sataa ja olla pirun kylmä viikon putkeen. otan mielellään lähtöoletukseksi sen, että sää on huono (ei tule pettymyksiä). sitten on oikeastaan aika sama millon menee. niin paitsi että syksy on jo vähän liikaa. ei ole helppoa!

mun facebook ei oo vielkään tajunnu et olen palannut istanbuliin, se tyrkyttää aussimainoksia. ihan okei, mieluummin mä niitä kattelen ku turkkilaisia. mut erikoista, luulis et niiden laskukaavoilla ymmärtäis et kävin ikäänku lomalla. joka on nyt ohi.

äh, ehken ole ihan taas kärryillä suomen politiikasta mutta siis Sipilä vastustaa aborttia?! hyi, ja totako sit äänestetään sankoin joukoin?? joo, maailmassa (ja suomessa) on isompiakin aiheita käsiteltäväksi kuin jankata tosta ees taas - mutta en haluaisi vaarantaa aborttioikeutta ja jos olisin keskustan äänestäjä, vaihtaisin puoluetta nyt ihan periaatteesta. ihan siksikin että tyyppi puhuu abortista eikä valtionvelasta tai vanhusten hoidosta.

hesarissa kiva summary turkin tilanteesta. nothing new, mutta kuiteskin.

hesarin juttu seksityöläisten auttajasta Kyproksella oli aika floppi. tärkeää työtä mutta tyyppi on jeesustelija joka jotakuinkin haluaisi kai kieltää seksin, paitsi ehkä avioliitossa. yhtä lailla kuin kannatan naisten oikeuttaa aborttiin, kannatan naisten oikeuttaa myydä itseään jos siltä tuntuu. kaiken prostituution kieltäminen siksi että joku siihen pakotetaan ei ratkaise pakottamisongelmaa, ja sortaa kuitenkin toisten oikeuksia ja tekee työstä vaarallisempaa. en kannata ruotsin mallia.
No comments: