July 21, 2015

ansa

face ehdotti mulle "muslim converts in turkey" ryhmää...  huono algoritmi, sanon minä. mutta jännä nähdä että yksi puolituttu joka ei kyllä antaa yhtään uskovaista vibaa, on ryhmässä.

noniin, nyt olen kai sitten spämmännyt jokaista 'osoitekirjassani'. joku kirottu sos media sivusto eli Twoo lähetti mulle spämmimäisiä meileja, mutta unsubscribe-linkki vei vain sivulle jossa pakotetaan parantelemaan profiilia (ilman suoraa linkkiä esim. account settingseihin). se tarjosi myös kutsujen lähettämistä kavereille ilman "uncheck all" mahdollisuutta, joten päätin painaa sivussa olevaa 'next' nappia, kontaktien alla olevan "connect" sijaan. voi jumalauta. kuten myöhemmin sain lukea, on sivuston käyttöehtoihin hierottu valmiiksi lauseke “Twoo sends invitations to my e-mail contacts without my permission.” ja se nimenomaan lähettää spämmin painoit sitten kumpaa tahansa noista napeista. jes. en edes tiedä miten jouduin tuolle sivulle, ei kuulu tapoihin luoda profiileja totaalisen sälittäville ja deittisivustolle haiskahtaville platformeille.
Techcrunch kirjoitti Twoo:sta jo vuosi sitten. vituttaa vaan että lankesin tuohon spämmijuttuun.

mahtavaa että tätäkin on tutkittu: Huonosti pelaavat miehet lietsovat naisvihaa videopeleissä (nyt.fi). ei kyllä yllätä.

facessa tutut ja vähemmän tutut jakelee järkyttyneinä Surucin itsemurhaiskuun liittyviä artikkeleita, ikoneita on vaihdettu mustiksi, ja muutamat ystäväni ovat muuten vaan järkyttyneitä koska pari yhteistä tuttuamme 'melkein olivat' Surucissa (kyseessä vapaaehtoiset ihmiset jotka halusivat mennä uudelleen rakentamaan kurdikaupunkia Kobania Syyriaan). mutta eivät olleetkaan lähteneet. tuossa on 2 erityyppistä järkytyksen aihetta jotka ei kumpikaan herätä mun viisaria; inhimillinen katastrofi (joka ei ole *todella lähellä), ja "tuntemani ihminen joka melkein mahdollisesti kuoli katastrofissa". en sano että juuri tämän empatia-palikan puute on minkäänlainen hyve, mutta jos haluan katsoa asiaa positiivisesti niin noin yleisesti ottaen stressaavana ja pessimistisenä ihmisenä on tietynlainen helpotus ettei ihan kaikki vaikuta mielialaan.

*todella lähellä = ikkunastani näkyvissä 

tänään lääkärillä oli vapaapäivä mutta "joutui" silti käymään sairaalalla koska yksi lääkärikollega valmistui ja sitä sitten juhlittiin. viiniä kaikille, myös vuorossa oleville tottakai. sen jälkeen tapasimme Caddebostanin rannassa ja nautimme merimaisemista kahvin kera. toin lääkärille kotoa uimatarpeet, ja vesikin oli kai jotain 23-24 asteista, mutta ei tuo sitten jaksanut pulahtaa sinne. mutta kyllä kesä vaan on aika mukavaa aikaa. ensi viikolla "afrikan lämpöaallo" pitäisi tulla turkkiin, lupailevat 40+ astetta. mutta voipi olla ettei Istanbulissa ihan niihin päästä. se olis ihan mielenkiintoista kyllä :D katsoin just 10 päivän ennustetta ja samaa n. 30 asteista se näyttää. no, ihan sama. kesä kuin kesä.


No comments: