February 11, 2016

pariskuntien harrastukset

just nyt EU ja YK näyttäytyvät harvinaisen kaksinaamaisina. syötetään turkille rahaa jotta pitäisivät pakolaiset poissa ja sitten kun turkki laittaa 5 vuoden jälkeen kerran rajan kiinni muutamaksi päiväksi niin ulvotaan kuinka epäinhimillistä se on, kuinka joku kehtaa laittaa oven kiinni syyrialaisten edestä...?!  tosin turkki on luvannut ottaa niitä vastaan lisää. 3 miljoonaa pakolaista jos on jo niin lisää mahtuu? tuo maksaminen turkille pakolaisten hoidosta, niin ok, diilit on diilejä, en puutu siihen onko se jotenkin oikein tai väärin. mutta;  a) en luottaisi turkkiin rahojeni kanssa b) turkilla on niin paljon vesi- ja kaikkea muutakin rajaa ettei voi mitenkään oikeasti kuvitella että on mahdollista hillitä pakolaisten menoa. joo en ole asiantuntija mutta tämä on my informed opinion. ruotsi ym voi aloittaa rajatarkastukset kyllä mutta sitten kun turkin rajalla on joku 30 000 tai 75 000 (kuka näitä laskee?) syyrialaista niin voi kun epäinhimillistä. turkissa on paljon virheitä mutta pakolaisia se sentään on ottanut vastaan.

lääkärin kanssa kootaan järjetöntä paperivuorta erikoislääkärin lisenssihakemusta varten, sinne englantiin siis. se itse kansio pelkkine kansilehtineen on järkyttävä. soitin tänään general medical councilille kysyäkseni neuvoja pariin yksityiskohtaan ja ne ei välttämättä olleet kovin luottamusta herättäväiä, siis silleen, että kertoivat ettei on hyyyyvin vaikea saada tuota hakemusta läpi tai siis erikoislääkärin lisenssiä jos ei ole siellä asunut/tehnyt töitä. kiva kuulla...  tosin he saavatkin kaiken näköistä hakemusta kaikkialta maailmasta. eli se vaikeus on suhteellista? vaikea arvioida. kun kävi ilmi että ollaan ihan tosissaan ja kohtuullinen osuus papereista on jo kasattu niin ääni muuttui kellossa hieman. ensiksi asenne oli vähän sellainen (ehkä myös siksi että kerroin että olen kyseisen hakijan vaimo) että voi kuule tähän hakemukseen tulee yhteensä helposti 1000 sivua papereita mukaanlukien logbookeja ja jne jne...joo. olen jo arvioinut että käännöksiin menee joku 3000tl/1000e, vähintään. itse hakemus on £2020. siihen voivat pyytää lisäselvityksiä tai muita, mutta sitten jos se hylätään niin nykyisen lain tai säännön mukaan ei saa anoa uudestaan. wtf. esim. 5 tai 10 vuodessa voi ihmisen olosuhteen ja kokemus muuttua paljonkin. mutta näin nyt vaan on. muitakin ns. hakureittejä on, mutta oikeasti erikoislääkärille  joak nyt vielä on UK:n ulkopuolella, loogisin tie on tuo. ja kun me nyt ollaan tää paperinkeräys show aloitettu niin mennään sillä tiellä sitten. jotain projekteja tai harrastuksia pitää pariskunnilla olla. tää on meidän. meni syteen tai saveen. mennään sit vaikka indokiinaan jos ei tästä tuu mitään :D tai tullaan takas tänne. täälläkin asiat voi muuttua, ja ehkä homma tuntuu erilaiselta kun on hetken aikaa poissa?

olen nyt viime päivinä kirjoittanut mm. suosituskirjeitä lääkärille, sen entisiin työpaikkoihin. koska turkissa sellaiset kirjoitettaan aina itse, mutta lääkäri ei ikinä pyytänyt niitä tai mitään muitakaan todistuksia työpaikoista koska ei semmoisia tarvinnut. nyt sitten soitellaan ympäriinsä entisille pomoille ja työnantajille ja pyydetään todistuksia. tässä kohtaa nää suositukset sitten voikin kirjoittaa englanniksi niin säästyy käännöskulut. ohjeen mukaan cv.ssä pitää kans selittää kaikki 28+ päivän breikit uralla joten niitä sit myös kaivellaan. ja sit aloin kirjoittaa hienoa muutamakytsivuista kirjettä jossa esitellään lääkärin sairaalan päivystysosasto (?), eli ZY university hospital emergency medicine training introduction. mulla on onneksi yks malli jota on käytetty jossain muualla (gynesairaala, jonkun gynekologin hakemusliite australiaan), muokkaan vaan sen sisällön opintosuunnitelmaa ja muuten vastaavaksi. mutta nää mit kirjottelen on helppoja pikkujuttuja, teen vaan mitä sivussa pystyn - yhteinen projekti, after all :) jos nyt jotain toivon pilkettä haluaa tässä nähdä niin ainakin lääkärin perustutkinto sekä tää jatkotutkinto on todella hyvistä laitoksista, ja nykyinen sairaalakompleksi maan suurin, päivystyksen potilasmäärät on sen mukaisia ja se on vaan plussaa.  ei voi kun jatkaa projektia...  siellä GMC:n aspassa sanoivat että joillain kestää papereiden keräys jopa vuoden...not on my watch.

uusi x-files on....joo huh huh. otkut jutut toimii sillon ku sä oot 18v mut ei 15v myöhemmin. ai hups siitä onki melkee jo 20v. tää mega-salaliittoteroria ei toimi tälle puumalle nyt yhtä hyvin... no ei se ikinä toiminut mutta sillon se viihdytti jotenki enempi. sen jälkeen on mieluummin kattonut Mulderia Californicationissa (kunnes se kaatui omaan älyttömyyteensä) ja Scullya ihan missä tahansa. gillian anderson on aina bomb.

No comments: