March 16, 2016

tääl on takatalvi ja se on painostavaa


Bachelor Suomi (eikö tää ollu viel 2009 Unelmien Poikamies? uusi nimi tietysti vähemmän suomalainen mut niin se maailma muuttuu, ja tämä sopii paremmin formaattiin) alkoi eilen. olin positiivisesti ylättynyt sitä sinkkumiehestä suomalaiset on usein sellasia aika valjuja, tässä miehessä oli ihan karismaa. toki ehdin jo av-palstalta lukemaan että tyypillä on suurinpiirtein avioerot vielä vaiheessa ja ties mitä, mutta ken tietää onko se totta, eikä se nyt mua niin kosketakaan. formaatin suomalaisversion seuraamisessa on ihan tarpeeks viihdettä. vähän ujoja suomalaisia, pönötystä ja vähän myötähäpeää, siitä se on suomalainen reality tehty. mutta mukana oli jotain kivan ja herttaisen oloisia naisia. sit oli sellaisia, jotka ei ainakaan ensinäkemältä yhtään ole uskoakseni tuon kyseisen miehen makuun (koska alternative), ja mietin miksi ne on otettu mukaan, eikö hakijoita ollut tarpeeksi vai onko pitänyt väkisin tehdä joukosta "värikkäämpää".  no nämä joiden mukana olemista eniten ihmettelin tippuikin sitten. tuo jakso oli hyvä päätös eiliselle, kun jenkkikauden päätösjakson näin päivällä ja alkuillasta uuden seelannin viimeisimmän jakson. tiistaista on tullut Bachelor/ette päivä...  hupinsa kullakin...Rosa Meriläinen kirjoitti naisten ja miesten vessoista hesarin kolumnissaan. pointteja oli hyviä tietty, ja jos sukupuolineutraaleja vessoja luodaan niin käyn kuuliaisesti niissä sitten. kuten Rosa niin minäkin olen joskus eksynyt miesten puolelle jos se on ollut tyhjä tai ilman jonoa. se mistä olen eri mieltä on että miehet ei oikeasti olis nopeampia. Rosa laski tämän pisuaarien määrän piikkiin. mutta jos festareillakin katsot kun mies menee sellaseen ovelliseen vessaan samaan aikaan ku nainen, ni kyl se mies tulee sieltä useammin ekana ulos. ehkä tuo johtuu ihan sellasesta luonnollisesta jututsta kun et on nopeampaa avaa vetskari kun vetää mekooja/sukkiksia jne alas ja ylös. pointtini on kuitenkin että miehet on nopeampia, olen tätä asiaa hieman aikaobsessoituneena seuranut ja olen varma asiasta. se, miksi olen itse hieman nihkeä sukupuolineutraaleista vessoista on aika itsekästä, eli miesten vessat on yleensä likaisempia - siis ihan se kun ei osata tähdätä. ja tiedän tämän luonnollisesti siksi että joskus olen eksynyt sinne miesten puolelle. turkissa ei pisuaareja harrastetaja joten miesten ja naisten vessaa voi verrata helposti vierekkäin. toinen niistä ON siistimpi ainakin mitä siihen muovirenkaaseen tulee. mutta menen lauman mukana ja (yleensä) siihen vessaan mihin käsketään.

miehen uusi "perheviisumi" hakemus britteihin on nyt jätetty. sen käsittelyssä menee se viikko tai pari luultavasti. tai pitäs mennä. just luin jostain tyypistä jonka hakemusta oli käsitelty "laittomat" 45 päivää jona aikana sen loma tuli ja meni. varmaan ihan sattumaa, kun EEA FP hakemuksista on tiukka ohjeistus että ne pitää käsitellä nopeasti, yleensä 5-8 työpäivää. anyway, pari viikkoa meni hikoillessa kaiken maailman paperien kanssa... välillä ei tiennyt itkiskö vai nauraisko. ja nyt vaikka on kuva-albumia ja email-logeja näyttää niin nihkeyksissään voivat kai valittaa siitä etten toimittanut tiliotteita (vaikkei ne tietenkään ole pakollisia niinkuin ei ollut mikään muukaan...). niiden käännättäminen olisi maksanut mansikoita, en ihan vielä ollu valmis tuplaamaan koko hemmetin loman budjettia - se on suomalaisen vaikea käsittää että yhtäkkiä pitää esitellä tilitapahtumia viranomaisille että pääsis viikoks miehen kaa britteihin. vaikka oikeesti jos se olis vaan hakenut turistiviisumia niinku ainakin ennenkin... mutta minä olin sitä mieltä että prkl, nyt kun ollaan niin tuomarin edessä menty allekirjoittaa yhteiskunnan hyväksymä parisuhdesopimus niin mennään se edellä, ja asetetaan myös samalla "precedent" tulevia muuttoaikeita varten...  kun oliskin arvannu mikä soppa tästä tulee.

mä otin tuon viisumiprojektin omalle kontolleni pääasiassa, ni lääkäri sai jatkaa omaa lisenssihakemusprojektiaan, vaikka toki mulla on siinäkin ollut sormeni pelissä. mutta nyt voidaan paneutua taas siihen harrastukseen täysin. sanonpa vaan että yllättävän monimutkaista, en olisi odottanut. niillä on UK:ssa niin omat juttunsa. suomalaiset ei ole byrokratiaa nähneetkään.

No comments: