August 10, 2016

erimielisyyksistä

Nyt.fi:ssä ollut Lauri Holappan juttu Turkin tilanteesta yllätti mut vähän sillä että se meni melkein toiseen ääripäähän Gülen-pelottelussaan. pahin silmiinpistävä asia oli mielestäni asiavirhe; että vallankaappausyrityksen yhteydessä "sotilasosastot surmasivat lähes 250 ihmistä". koko hässäkässä kuoli tosiaan se joku 240 ihmistä mutta ei todellakaan kaikki sotilaiden surmaamia. en tiedä montako kuoli kun siviileille jaettiin aseita ja he ottivat oman käden oikeuksia (!) mutta poliisi ainakin ampui toki takaisin ja sotilaitakin kuoli. voisin vielä lisätä että 'virallinen sairaalähteeni' kertoi että sotilaat ampuivat paljon ei-tappamistarkoituksissa, esim. jalkaan. ampuminen ei toki oo ylipäätään ok, mutta tässä vaiheessahan on jo tiedossa että siellä oli paljon nuoria sotilaita jotka eivät tienneet alkuunsakaan missä olivat mukana, eli mielikuva 'verenhimoisista gülenisteistä' jotka alkoivat vaan lahtaamaan ihmisiä mitään kyselemättä ei ole oikea sekään. Ergenekonista minulla ja Laurilla on myös hieman eri näkemys - Lauri puhuu vain Gülenin tekemisistä mutta koko projekti oli AKP:n ja Gülenin yhteistyötä. en kelaa että Gülen on joku pyhimys tai Erdon positiivinen vastavoima kuitenkaan. noiden kahden vastavoiman välissä kansa se on joka kärsii - mutta tällä hetkellä on pakko myöntää se tosiasia että sekulaarinen osa kansaa (noin puolet) kärsii nimenomaan nykyisen hallinnon alla, Gülenin mahdolliset vaikutukset tavallisiin ihmisiin ovat olleet mielestäni minimaalisia, enkä viitsi jossitella että mitä jos gülenistit saisivat vallan, mitä sitten tapahtuisi.

IL: Entinen vegetaristi puolustaa lihaa. Joonas Konstig lapsineen saa kyllä ennenpitkää korkean verenpaineen ja tai muita jokapäiväisen lihansyönnin sivuvaikutuksia. uskon että ihminen on moniruokainen (? omnivore) mutta lihaa joka päivä... se liitetään lyhyempään ikään. mua myös huvitti kun Joonas sanoi ettei ikinä ollut ravittu olo. oikeasti, ei saanut ravittua oloa ilman lihaa?? huh huh. ehkä se tosin oli joku pysyvä tila jos ei sitä lihaa ikinä syönyt. mutta uskon kun vegetaristiystävillä on omien sanojensa mukaan ravittu olo. veganismi on jo mielestäni haastavaa, mutta syököön miten lystää. meillä pyritään eettiseen lihansyöntiin (siis eläinten kannalta, ei välttämälttä maapallon) mutta monestakaan syystä sitä ei ole pakko joka päivä saada.  vedin just vegaanilounaan ja illalla on tiedossa kalaa. odotan mielenkiinnolla Lontoon tofu- ym. valikoimia, luulen että vihersyöminen helpottuu siellä entisestää, sekä tietty free range lihan osto - täällä se on rikkaiden tai ulkomaalaisten hömpötystä, vaikea löytää.

tulevana sunnuntaina olis tarkoitus tehdä sushia kavereiden kanssa. eikä ole pelkoa että syötäisiin viimeiset tonnikalat kun ei tuoretta tonnikalaa ikinä täältä löydä...  se on tyydyttävä norjalaiseen loheen. en tiedä missä on ne kasvatettu ja miten päin - mennään nyt asia kerrallaan näissä valinnoissa.
 

No comments: