April 02, 2017

normi hesari-sunnuntai

ostin liput suomeen kesäkuulle, silleen et pääsen yhteen asiakastapamiseen myös henk.kohtaisesti ja sit firman kesäbileisiin. jee. päädyin taas norwegianiin, venkslasin päiviä aika paljon ees taas mutta loppupelissä tulos oli oikeestaan aina sama, norski on halvin kun olen tuomassa 2 laukkua takaisin. ja yleensä muutenkin.

hesarin juttu matkatavarakustannuksista innoitti mut kans vertailemaan tai lähinnä raportoimaan vertailuni.
noina päivinä, 7.-16.6, esim. finnair olisi ollut ilman laukkuja halvimmillaan 151£ (177e), ja laukut siihen päälle 52£ eli jotain 65e. jos olisi ottanut kalliimmat lipputyypit jolloin olisin joutunut ostamaan vaan yhden laukun lisää paluumatkalla, total price olisi ollut 198£ eli reilu 230e. lisään tuohon vielä että lennot oli jotain 7:20 aamulla... yhhhhh. vähän myöhemmin oli kalliimpia. british airwaysin vastaava oli aika samanlainen, menemättä nyt eri lippuvaihtoehtojen yksityiskohtiin kokonaishinta olis kuitenkin ollut yli 200 eur. tähän vaikuttaa vähän se että olen tosiaan tuomassa kahta laukkua takaisinpäin, jolloin on pakko ostaa lisälaukku, mutta norwegian tosiaan näyttäisi voittajan lähes kaikilla kombinaatioilla nin muutenkin. ilmainen netti ei haittaa!! hemmetti, sehän olisi ominaisuus josta olisin valmis maksamaan vähän.
vertailuksi siis, maksoin lennoista nyt  (1 laukku suomeenpäin, 2 takaisin) 145£ eli 170e.

suomessa olis kans sillon vantaalla 9.6 Rockfest jossa Rammstein. kylhän se kiehtoo - siinä on bändi jonka haluaisin oikeasti nähdä. mut kesäkuussa kun aurinko on taivaalla yölläkin, ja vantaalla? toki festereista pidän yleisesti paljon mut sit ne muut bändit on ihan niinku mun mukavuusalueen ulkopuolella. ja 89 euroa ja siihen menee sit yks päivä /yö suomen reissusta? emmä oikeesti tiedä nyt. pitää viel pohtii.  

lääkärillä on nyt putkeen yövuoroja. ne alkaa myöhään illalla ja loppuu aamulla, eli tuntimäärältään inhimillisempiä kui istanbulissa, mutta jotenkin...outoja, tai ei olla viel totuttu. se nukkuu päivän ja sit illalla meil on pari tuntii ennenku se taas lähtee. siinä voi leikkiä arki-iltaa kattomalla telkkua tms. se sanoo et tää työvuororytmi ylipäätään tääl tuntuu raskaammalta, ihan ku tekis hulluna töitä. ehkä se et ne vuorot on niin erilaisia eli joka päivä melkeen erilainen vaikuttaa. ja tietty se että edelleen se on sellasta sopeutumista ja uuden opettelua. vie paljon enempi energiaa kuin se kun osaa systeemin kuin omat taskunsa. ei ole relocation helppoa. tietenkään. mutta lähdettiin nyt kuiteski yrittää.


tää (HS) juttu Kasparovista on hyvä. olen sauraillut sitä twitterissä jo pidemmän aikaa. ei varmaan täydellinen missään määrin mutta arvostan kovasti. "saattaa" liittyä shakkinerouteen.

suomalaisperheen purjevene on jossain kiinanmerellä vähän huonona (HS). ihan ok tietty seurata unelmia ja lähteä seikkailemaan mutta en tiedä miksi lapset pitää siihen sekoittaa. mutta niin tietty ihmiset aina tekee, tuo on vaan helppo hyvin erikoinen esimerkki. siis tarkoitan että joka päivä jossain mäntsälässä joku perhe ottaa liian ison asuntolainan tai tekee jotain muita tyhmiä päätöksiä jotka vaikuttaa lapsiin huonosti. jättää ne vaikka rokottamatta, ja vaarantaa näin epäsuorasti muitakin. ajaa humalassa lapset kyydissää...loistoesimerkki. ylipäätään suvun jatkaminen on aika riskialtsta, joskus siinä voi hyvästä yrityksestä huolimatta mennä pyllylleen - mutta sukua on jatkettava tai laji kuolee sukupuuttoon, riskit kuuluu elämään. humalassa lapset takapenkillä ajetaan paljon useammin kuin seilataan jossain kiinanmerellä, mutta jälkimmäinen on helppo nostaa esimerkiksi jota kaikki kauhistelemme. tuskin kukaan drink&driveakaan hyväksyy mutta se on sen verran arkista ettei se jaksa silleen yllättää. ja se on lähempänä, ehkä helpompi ymmärtää.

taas yks blogipostaus täynnä hesarin linkkejä. olen täysin hesarin bitch, niin se vaan on. kohautan olkiani.

No comments: