August 13, 2017

brittien kylppärit


kaveri kommentoi hyvin kun sanoin et mulla on taipumuksia kehittää ongelmia tyhjästä, sanoi että 'terveen länkkärin merkki'. rofl emoticon tähän :) toisessa yhteydessä sama tyyppi vinkkasi minulle suomalaisen trans-ihmisen ehkä epätyypillisestä blogista; Musta Orkidea. en ole vielä lukenut blogin kuvausta ja muutamaa kappaletta pidemmälle, ja fiilis on että en voi olla kaikesta samaa mieltä mitä sieltä ehkä löytyy, mutta joka tapauksessa on aina mielenkiintoista lukea - sehän se saakiin ajattelemaan että miksi olen eri mieltä, mitä mun perusteet mun näkemyksille on. on aika luontevsa että kaikista väestönosista löytyy erilaisia ääniä, ja että vähemmistöt ei ole aina keskenään samaa mieltä ja että keskustellaan eroista. ehkä soraäänet on kans mielenkiintoisempia joskus kaiken muun keskellä.

tämä ei ole ongelma tyhjästä vaan ihan oikea, joskin 1st world prob: briteillä  ei ole pyyhkeissä lenksuja joista ne voisi ripustaa. siis edes käsipyyhkeissä. mitä h.... v.... ? no, tein pientä kyselytutkimusta (yli 70 vastaajaa) ja selvisi että täällä harrastetaan pyyhetankoja, ja ne joilla on ns. kuivauspatteri, laittaa pyyhkeet siihen roikkumaan. tuollainen pyyhkeen keskeltä 'roikottaminen' myös selittää miksi käsipyyhkeet on täällä 90-100cm pitkiä - tätä olin jo ehtinyt ihmettelemään. mutta meidän pyyhkeet oli kaikki suomesta tai ikeasta joten en ollut vielä huomannu lenksu-ongelmaa ennen eilistä. osalla briteistä on ihan perus koukkuja kylppärissä alteen veirrssä mutt sitten ne ripustaa pyyhkeen miten se vaan pysyy siinä ja käsien kuivausta varten se otetaan siitä pois ja sitten ripustetaan uusiks. jos kylmä-kuuma hanaa pidetää vanhanaikaisena niin mites tuo sitten? oneksi kaupasta löytyi yksi jossa oli 'designerin' nimi tagi jota voi käyttää samaan...  vrt ikea-pyyhe:


ja miksi laittaa imukupillinen koukku pistorasian päälle? pistorasia on vain jollekin parranajohärveille joissa on erilainen töpseli - nämähän ei täällä tykkää sähköstä kylppärissä joten tuokin on myönnytys. mutta ihan turha meille. onneksi sentään hana on eurooppalaista mallia...

hesari kirjoitti syksyllä julkaistavien elämänkertojen miesvaltaisuudesta. erityisen hyvää muuten lyhyessä artikkelissa oli lista naisista joista voisi kirjoittaa. koska jos Makwan Amirkhanista on kirjoitettu kirja (joka kiinnostaa kyllä!) niin ehkä pidemmän uran tehneet Kirsti Paakkanen tai Kaija Saariaho ansaisivat sellaisen myös...   itseasiassa Makwanin kirja olisi ehkä vielä voinut odottaa koska vaikka tarina kiinnostaa niin tyyppi vielä nuori joten miellään lukisi sitten kun tapahtumia on lisää kerrottavaksi.

No comments: